Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Scenario’s voor voorspelling klimaatziektes zijn in de maak

Frans Timmermans van de Europese Commissie pleit ervoor dat we ons beter voorbereiden op klimaatverandering en wil sneller in beeld krijgen of klimaatveranderingen nieuwe ziekteverwekkers met zich meebrengen. In Nederland zijn ze al risicokaarten voor exotische ziektes aan het maken. Uiteindelijk willen ze kunnen voorspellen of en wanneer er een epidemie dreigt, om die zo mogelijk te voorkomen.

Lees meer »

Kan de natuur onze zorgkosten omlaag brengen?

“Minister Hugo de Jonge gaf in dagblad Trouw terecht aan dat ons huidige zorgstelsel gebaseerd is op het behandelen van ziekten in plaats van het voorkomen daarvan. De coronapandemie, waarbij veel mensen met leefstijlgerelateerde ziekten op de ic terechtkomen, heeft de afgelopen maanden ook weer laten zien hoe belangrijk preventie is.”

Lees meer »

Voedselverkiezingsdebat 2021

Tijdens het Voedselverkiezingsdebat, dat op 23 februari online georganiseerd werd, gingen elf (kandidaat-)Kamerleden met elkaar in debat over een aantal actuele en relevante onderwerpen voor de Agri&Foodsector, zoals ‘gezondheid’, ‘duurzaamheid’ en ‘prijsvorming’. Circa 500 deelnemers keken live mee.

Lees meer »

Honderden artsen staan op tegen strategie regering

Demissionair minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, presenteerde op 19 februari jl. zijn nieuwe teststrategie. Vanuit de artsengemeenschap wordt hier vol ongeloof op gereageerd. Het Artsen Covid Collectief, dat ruim 1.000 medisch specialisten vertegenwoordigt, spreekt van een grote fout.

Lees meer »

Time rebels

De tirannie van de tijd, van het nu, vertroebelt het zicht op waar het werkelijk over gaat: de grote problemen van de toekomst. Volgens Australisch-Britse filosoof en politicoloog Roman Krznaric hebben we vergezichten nodig om de klimaatcrisis te lijf te kunnen. En jongeren zouden meteen een stem moeten krijgen bij de politieke beslissingen van nu, vindt hij. VPRO Tegenlicht zocht Krznaric op.

Lees meer »

Rare Disease Day

Rare Disease Day vindt elk jaar plaats op de laatste dag van februari, dit jaar op 28 februari. De belangrijkste doelstelling van deze dag is om het grote publiek bewust te maken van zeldzame ziekten en hun impact op het leven van patiënten.

Lees meer »

Onkruid zakelijk