Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Boswachter Eddie gaat 3000 kilometer lopen voor kinderen met Lyme

Eddie Wolfswinkel (27) is jarenlang doodziek geweest van de ziekte van Lyme. Maar zijn grote droom – reizen, zonder de planeet te belasten – bleef overeind. In tegenstelling tot zijn gezondheid. Nu hij weer (bijna) helemaal is opgeknapt gaat hij een voetreis ondernemen van Sicilië naar Nederland: zo’n 3.000 kilometer in een halfjaar.

Lees meer »

DIY: Maak je eigen God’s eye

In de huidige Onkruid kun je in onze DIY-rubriek de ‘simpele’ variant van de God’s eye (Ojo de Dios) terugvinden. Voor wie wat meer uitdaging zoekt: hieronder vind je de uitleg van een andere, iets meer ingewikkelde variant.

Lees meer »

Nederland ontdekt verborgen schatten in eigen stad en regio

De afgelopen maanden hebben veel Nederlanders oog gekregen voor de schoonheid van hun eigen stad en regio. Tijdens dagelijkse ommetjes raakten we vertrouwd met de skyline van kerktorens, boomtoppen en monumenten van onze woonplaats. Maar ben je wel eens binnen geweest bij die kerk op het marktplein of synagoge een paar straten verderop?

Lees meer »

Ga toch fietsen!

In de afgelopen jaren heeft de Eifel verschillende fietsroutes ontwikkeld, die door slim gebruik te maken van fietspaden op voormalige spoorlijnen of langs rivieren ook geschikt zijn voor de recreatieve fietser. Nieuw zijn de tocht Kaiser.Genuss van Aken naar Trier en de 4-landenfietstocht Grenzen.Los van Roermond naar Luxemburg.

Lees meer »

Maria Magdalena. De tentoonstelling

Na jarenlange voorbereiding en uitstel vanwege de pandemie is het 25 juni zover: de opening van Maria Magdalena. De tentoonstelling in Museum Catharijneconvent. De expositie is ruim zes maanden te zien, tot en met 9 januari 2022. Dit om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven oog in oog te staan met deze mysterieuze vrouw die nog steeds blijft inspireren.

Lees meer »

Onkruid zakelijk