Smyle bespaart 500.000 plastic tandpastatubes

Gepubliceerd op 19 januari 2022 om 11:26

Plastic is een product dat iedereen dagelijks gebruikt, vaak zonder er bij stil te staan. Maar is het wel echt nodig? Niet als het aan plasticvrij tandpastamerk Smyle ligt.

Almar Fernhout, medeoprichter van Smyle: "Dat plastic en microplastics schadelijk zijn voor mens, dier en milieu, dat weten we ondertussen wel. Gelukkig zijn er steeds meer consumenten die hier iets aan willen doen en plasticvrije verpakkingen en producten willen kopen. Goede alternatieven zonder plastic zijn bv shampoo bars, wasmiddel strips en dus ook tandpasta.

(Micro)plasticvrij tandenpoetsen

Tandenpoetsen kan prima zonder plastic tubes, namelijk in de vorm van een tandpasta tabletje, verpakt in een glazen flesje met een papieren navulverpakking. “Onze tabs zijn uitstekend voor je tanden en worden al door veel tandartsen geadviseerd. 'Gewone' tandpasta zit vol chemische stoffen als microplastics en weekmakers, die niets doen voor je gebit. Daar is weinig duurzaams en gezonds aan. Deze hebben wij eruit gehaald en alleen goede natuurlijke ingrediënten in een tabletje gestopt, met en zonder fluoride. Het werkt heel makkelijk; even doorbijten en poetsen zoals je altijd doet!"

Te koop bij o.a. Ekoplaza, Picnic, Etos, DA, Holland & Barrett en Albert-Heijn