Geef een stukkie grond op Valentijnsdag

Gepubliceerd op 2 februari 2022 om 11:15

Op 14 februari vieren we ieder jaar weer de dag van de liefde. Een mooi gebaar om de liefde van je leven, je beste vriendin of je lieve broer of zus te laten weten dat je van ze houdt. Echter, heel erg goed voor het milieu is deze speciale dag beslist niet!

Want vlak voor Valentijnsdag zie je altijd een stijging in de verkoop van bijvoorbeeld bloemen, en dan met name rozen. Maar wist je dat, op de lelie na, in de rozenteelt de grootste hoeveelheid bestrijdingsmiddelen gebruikt wordt in Nederland? Met grote gevolgen voor de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit in teeltgebieden.

Daarom kun je bij Aardpeer, samen voor grond (een initiatief van Stichting BD Grondbeheer, Triodos Regenerative Money Centre, Stichting Wij.land en Stichting Herenboeren NL) nu ook een ‘stukkie grond’ aanschaffen voor je geliefde. Met de opbrengst van dit symbolische Valentijnscadeau, te bestellen op Aardpeer.nl, wordt landbouwgrond veiliggesteld voor natuurvriendelijke tuinders, boeren en voedselinitiatieven, die geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Zij stoppen veel zorg en liefde in de aarde om de bodem te herstellen én heerlijk natuurlijke producten te produceren.

De ontvanger van het ‘stukkie grond’ krijgt per post een certificaat met het stukkie vrijgekochte grond, een Aardpeer broodzak van biologisch katoen en een kaartje met een persoonlijk bericht van de gever. De ‘stukkies gezonde grond’ zijn vanaf € 35,- te verkrijgen op Aardpeer.nl. Er zijn drie smaken: bos rozen (5 m2 t.w.v. € 35,-), oogappeltje (15 m2 t.w.v. € 105,-) en rozentuin (100 m2 t.w.v. € 700,-).

Voor meer info over deze actie kijk je hier!