De tijd van het bloeden is voorbij

 Met de ondertussen alombekende kreet “Baas in eigen buik” heeft de actiegroep Dolle Mina vanaf 1970 tot op heden het debat over abortus sterk beïnvloed. Door hun opvallende acties eisten zij hun stem over dit onderwerp op, wat voorheen enkel werd bepaald door mannelijke artsen en politici. Nog steeds echter lijkt er geen definitief einde aan deze discussie te komen, nu voor miljoenen Amerikanen de toegang tot een veilige abortus op de tocht staat is de discussie meer dan ooit weer opgelaaid. Want naast de VS zijn er nog veel meer landen waar abortus niet is toegestaan, dan wel enkel onder strikte voorwaarden.

Lees meer »

Onkruid columnist Lisette Eisenga te zien bij tv-programma 'Zin in morgen'

Zaterdag 13 april was onze columnist Lisette Eisenga van Struinkust te zien in het programma Zin in morgen op NPO2. Een programma over zingeving en klein geluk. Samen met Thomas was Lisette op het strand bij Noordwijk om te struinen, om te tekenen en om struinkunst te maken. Benieuwd? De opname kun je terugkijken via deze link: https://kro-ncrv.nl/programmas/zin-in-morgen

Lees meer »

Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

De Vakbeurs voor zorgprofessionals/geïnteresseerden beleeft op 19 en 20 april 2024 haar 12e editie in het NEXT Level in Gorinchem. Ze nodigt jou graag uit met 50% korting op de entreeprijs. Gebruik de code ‘sooner24’ bij je bestelling en betaal €10,-. Hopelijk zien we je op de beurs, hieronder een tipje van de sluier wat je kan verwachten.

Lees meer »

Platform Jouw Bewuste Keus en De Andere Markt (eerste editie zaterdag 30 maart)

Dennie Grotenhuis, oprichter van het platform Jouw Bewuste Keus en organisator van De Andere Markt, waarvan de eerste editie plaatsvindt op zaterdag 30 maart in Groenlo: “Anders doen kan gewoon. Hierdoor heb ik me laten inspireren om de kijk op het bewandelen van de voor ons gebaande paden eens los te laten. Ik wilde zelf ook veel op een andere wijze invullen en vorm geven. Het opzeggen van mijn baan was het startpunt van dat andere pad. Eerst oncomfortabel, later met een flinke dosis (zelf)vertrouwen en een totaal andere mindset voelde ik me zo vrij als een vogeltje.

Lees meer »

De baarmoeder en de bron

Als er iets is wat de vrouwelijke cyclus ons leert, dan is het wel dat het leven een continu proces is van expansie en inkrimping, van creëren en loslaten. De baarmoeder is als het universum en de yoni is de poort ernaartoe.

Lees meer »

Ga je mee op zintuigelijke schrijfwandeling

Ga je mee op zintuiglijke schrijfwandeling samen met Christine Pannebakker en Onkruid? Meld je dan snel aan! Locatie: Abcoude We beginnen bij De Eendracht en gaan daarna de wereld in. Wanneer: zondagmiddag 24 maart Aanvang: tussen 13.00 uur en 13.13 uur Duur: 4 uur Prijs: 99 euro ex btwAanmelden: christinepannebakker.com/schrijfwandeling/

Lees meer »

De Moestuinbeurs 2024: Jouw start van het moestuinseizoen!

Na het succesvolle debuut in maart 2023, is De Moestuinbeurs terug voor de tweede editie op22, 23 en 24 maart 2024, dit keer op Landgoed Groeneveld in Baarn (NL). Met producten,merken, lezingen, workshops, wildplukwandelingen en meer zijn het drie dagen vol kennis eninspiratie om het moestuinseizoen goed te starten. Naar verwachting komen er 8.000 tot10.000 bezoekers uit Nederland en België. De ticketverkoop is online van start gegaan viawww.demoestuinbeurs.nl.

Lees meer »

Op 26, 27 en 28 januari is de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming

Aankomend weekend telt heel Nederland alweer voor de 21e keer vogels! Dankzij de tellers heeft Vogelbescherming de afgelopen decennia een beter beeld van de vogels in de winter in de tuinen gekregen. En dat draagt weer bij aan het beschermen van de tuinvogels. Vorig jaar deden maar liefst 140.000 mensen mee aan dit grootste burgeronderzoek van Nederland! Ook mee doen? Ga dan alvast naar www.tuinvogeltelling.nl   Tekst: Vogelbescherming Nederland    Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is heel simpel: tel een half uurtje de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op tuinvogeltelling.nl. De webapp Mijntuinvogeltelling.nl is een handige hulp bij het herkennen van de vogels. Via een foto of een vragenlijst helpt de app met het benoemen van de soorten. Via deze app kunnen ook direct de telresultaten worden doorgegeven.    Camilla Dreef telt mee bij VogelbeschermingOp zaterdag 27 januari is Camilla Dreef, onze ambassadeur en presentator van het televisieprogramma BinnensteBuiten, aanwezig vanaf 11.00 uur in de winkel van Vogelbescherming om samen vogels te tellen. Zij zal ook vragen over tuinvogels beantwoorden die binnenkomen via onze socialmedia- kanalen.    Maak een vogelparadijs van je tuinIn de winter is voedsel schaars. Het helpt daarom als je je tuin vogelvriendelijk inricht zodat er ook in koude periode voedsel te vinden is. Laat je uitgebloeide planten staan, vogels eten daar de zaden uit. Veeg blaadjes op een hoop. Dit vormt een ideale schuilplaats voor insecten en dus voedsel voor vogels. Ook struiken met bessen zoals de lijsterbes helpen vogels de winter door. En hang je ook nog wat vogelvoer op, dan weet je zeker dat de vogels niets tekort komen. Tip: Neem hier eens een kijkje en geniet live van de tuinvogels op de Vogelbescherming voedertafel.   Doe vast meeWie mee wil doen aan de Nationale Tuinvogeltelling kiest een half uurtje uit in het telweekend en geeft de resultaten door. Je kunt je via www.tuinvogeltelling.nl nu alvast aanmelden voor de nieuwsbrief Vogelnieuws. Je ontvangt dan handige herkenningstips en de laatste tuinvogelnieuwtjes. Ook krijg je een kortingscode voor 15% korting op vogelvoer, voersystemen en nestkasten. Een perfecte voorbereiding op jouw tuinvogeltelling!     Over Vogelbescherming NederlandVogelbescherming Nederland is een onafhankelijke, landelijke natuurbeschermingsorganisatie. Een actieve vereniging die onder meer wordt ondersteund door ruim 160.000 leden, door bedrijven, fondsen en instellingen. Vogelbescherming is de Nederlandse partner van BirdLife International, de organisatie die wereldwijd opkomt voor vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming is opgericht in 1899 en in Nederland de organisatie voor de bescherming van alle wilde vogels en hun leefgebieden.

Lees meer »

Het Meestergetal 111: De kracht van een nieuw begin

Aan de start van dit nieuwe jaar nodigt het meestergetal 111 je uit om de magie van nieuwe mogelijkheden te omarmen. Dit krachtige getal, een verdrievoudiging van de energie van het getal 1, symboliseert een tijd van nieuwe startpunten, creatie en persoonlijke kracht. Het getal 1, nauw verbonden met De Magiër in de tarot, draagt de belofte van potentieel en het vermogen om je realiteit te vormen met krachtige intenties en acties. Evenzo, in de I Tjing, weerspiegelen hexagrammen 1 en 11 het concept van creatie en harmonie, die resoneren met de kracht van 111.

Lees meer »

Blauw bloed en het vrouwelijk vuur

In eerste instantie zal de uitspraak dat blauw bloed en het vrouwelijk vuur iets met elkaar te maken hebben, vele wenkbrauwen doen rijzen. Bij blauw bloed denkt men namelijk vaak aan de claim van de adel of het zijn van een hogere klasse mens.

Lees meer »

Welke tarotkaart past bij jouw Sterrenbeeld?

Ontdek de betoverende verbinding tussen jouw sterrenbeeld en de bijbehorende tarotkaart in dit boeiende artikel. De kenmerken van de twaalf sterrenbeelden worden gereflecteerd door de beeldtaal van de tarot. Van de krachtige leiderschap van Ram gekoppeld aan De Keizer tot de diepe intuïtie van Vissen met De Maan, elk duo biedt een diepgaande blik in de kern van je wezen.

Lees meer »

Kerst-LICHT-viering van Moments with Source

De jaarlijkse kerst-LICHT-viering van Moments with Source vindt plaats op ZONdag 24 december in de Mariakapel te Rosmalen van 13.00-17.00 uur. Jij bent ook uitgenodigd. Aanmelden hoeft niet, is wel fijn. Dit kan via info@lichtkerk.nl 

Lees meer »

Als je in de wereld van de chakra’s wilt duiken, blijft het niet alleen bij lezen

Kan chakrapsychologie je helpen bij je persoonlijke en spirituele ontwikkeling? En hoe blijf je uit het zweverige imago wat rondom de chakra’s hangt? Kan het werken met de chakra’s je helpen te gronden binnen zowel je fysieke, emotionele als mentale lichaam? Want als je in de wereld van de chakra’s wilt duiken, blijft het niet alleen bij “lezen over”. Je energetische roots zijn alleen te bereiken “by practice”…

Lees meer »

Het vrouwelijk vuur en onze menstruatie

Er zijn legio verhalen te vinden over de kracht van onze menstruatie. Het is reinigend voor onze baarmoeder, zuiverend voor onze energie, vooral heel natuurlijk en een fijn houvast voor ons leven. De vrouwelijke cyclus helpt vrouwen verbinden met de flow van het leven. Daarbij wordt veelal verwezen naar de heerlijk creatieflow met als magische symboliek de maan en haar standen. Of onze cyclus volledig ermee synchroon loopt of niet, bij de nieuwe maan ben je het meest intuïtief, is je energie vooral naar binnen gericht en dit zou dus ook het ideale moment zijn voor je menstruatie.

Lees meer »

Contact maken met je verlangen. Hoe doe je dat?

Het klinkt meestal vrij eenvoudig. “Maak contact met je verlangen. En leef je droom”. In de vorige blog  heb je kunnen lezen dat Slow Soul Diving het belangrijk vindt om opruimwerkzaamheden te verrichten, wanneer een verlangen zich richting de buitenwereld wil gaan bewegen. En op die tocht van alles tegenkomt. Door aan de slag te gaan in je binnenwereld word je de “Best Friend” van je verlangen. In dit blog richt ik me op een eerste stap: hoe maak je contact met je verlangen?

Lees meer »

Vier zomervakantie met museum De Bastei!

Vier de zomer met een bezoek aan museum De Bastei en combineer dit met een van de fijne buitenactiviteiten. Zoek de koelte op in de 16e -eeuwse verdedigingstoren, duik in het (eet)verleden van onze voorouders, ontdek lokale voedselinitiatieven op de fiets of ga struinen en speuren in nabijgelegen natuurgebied de Stadwaard.

Lees meer »

Word de “Best Friend” van je verlangen

Manifesteren van een verlangen zal je niet vreemd in de oren klinken. In het hele labyrinth van hoe je dat zou moeten doen, laat Slow Soul Diving een nieuw geluid horen. Want wij geloven er namelijk in dat een verlangen alleen vorm kan krijgen als jijzelf er ook de "Best Friend" van wordt. We bedoelen daarmee dat je op vele lagen van jezelf werk gaat verrichten en jezelf in shape brengt. Want het manifesteren van een verlangen gaat niet over één nacht ijs.

Lees meer »

Bijen in het zonnetje

In het weekeinde van 8 en 9 juli 2023 zijn de Landelijke Open Imkerijdagen. De Landelijke Open Imkerijdagen is een evenement van de Nederlands Bijenhoudersvereniging (NBV) en haar aangesloten verenigingen. Aan het weekeinde doen ongeveer 300 imkers en imkerverenigingen verspreid over het land mee.

Lees meer »

Wildling Shoes haalt hennepproductie terug naar Europa voor duurzaam materiaalgebruik

Om de connectie met de natuur te behouden pleit het Duitse schoenenmerk Wildling Shoes voor regeneratie: een wereld waarin we samenwerken met, en onszelf als onderdeel zien van, de natuur. Daar helpen ze je graag een handje bij! Door hun minimal shoes met ultra dunne zool word je je namelijk bewust van de grond onder je voeten en sta je meer in contact met de aarde. Voor hun nieuwe natural collectie haalt het merk de productie van hennep  – een duurzaam alternatief voor katoen – terug naar Europa. De schoenen komen in de natuurlijke tint van hennep of zijn gekleurd met natuurlijke materialen zoals restproducten van bieten en amandelschillen. Natuurlijke materialen en upcycling: de toekomst van schoenproductie    

Lees meer »

Eerste troostlied voor kinderen die broertje of zusje zijn verloren

Zanger Dirk Scheele wil met het door hem geschreven lied Als ik sterren zie troost bieden aan kinderen met een overleden broertje of zusje. De kinderpopster raakte zelf ook op zesjarige leeftijd zijn jongere zusje kwijt. Het lied wordt op zaterdag 27 mei gelanceerd tijdens een landelijke troostdag voor lotgenootjes. 

Lees meer »

Hanna Verboom lanceert een festival rondom mentale gezondheid met o.a. Typhoon, Jesse Laport en Jim van Os

Waarom worstelen zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? En waarom is dit nog steeds een taboe? Hanna & Juda Verboom hebben - net als 1 op de 4 Nederlanders - een psychische variatie.  In de Cinetree Original Samen uit de Schaduw, welke eerder dit jaar gelanceerd werd, gingen zij samen met experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, zanger Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os op onderzoek. De overweldigende hoeveelheid reacties en belangstelling voor dit onderwerp vraagt om meer verdieping en kennisdeling. Daarom lanceert Hanna Verboom het 'Uit de Schaduw' Festival, op 17 juni bij de Buitenplaats de Hoorneboeg in Hilversum.

Lees meer »

Gratis tandvleescheck rond de Dag van het tandvlees

Rond de Dag van het Tandvlees op 12 mei kunnen mensen in heel het land gratis hun tandvlees laten checken. Ze kunnen terecht bij de tandheelkunde opleidingen van het RadboudUMC in Nijmegen, de ACTA in Amsterdam en de opleiding Mondzorgkunde van de Hogeschool Utrecht. Ook staat er op vrijdag 12 mei een mobiele tandartspraktijk van Defensie op het Jaarbeursplein in Utrecht waar iedereen welkom is om binnen te lopen.

Lees meer »

10 jaar grenzeloos wandelplezier in de grensstreek van de Eifel en Luxemburg

Naturpark Südeifel is een groot beschermd Duits natuurgebied aan de grens met Luxemburg. Het prachtige landschap verdient het om te worden ontdekt. Naast grillige rotslandschappen en diepe ravijnen vind je er idyllische riviervalleien, uitgestrekte bossen en leuke dorpjes. Hier hebben zeldzame dieren en planten de ruimte. De verschillende landschapstypes kun je het beste ontdekken tijdens een wandeling op een van de premiumwandelroutes die dit jaar hun 10-jarig jubileum vieren. Ook gezinnen heeft deze streek verrassend veel te bieden.

Lees meer »

13 mei: Paagman Feelgood festival

Ben jij dol op feelgood boeken? Lees jij het leven het liefste door een roze bril? Zorg dan dat je erbij bent op het eerste Paagman Feelgood Festival op zaterdag 13 mei van 18:00 tot 21:00 uur in de Westfield Mall of the Netherlands (Leidschendam).

Lees meer »