Op deze pagina houden we je graag op de hoogte van al het nieuws. Omdat onze vernieuwde website nog in de opbouwende fase zit, is nog niet alles zichtbaar. Wij hopen op je begrip en mochten er suggesties zijn, dan horen wij deze graag.

Iedere uitputtingsvorm van ons organisme vermindert onze weerstand tegen alle mogelijke ziektebeelden. Dat is zeker het geval bij een agressieve griepaanval. Het herfst- en winterseizoen zijn de perioden van het jaar waar de influenza toeslaat. Het is logisch dat een vermoeid afweersysteem minder sterk kan reageren op microben en andere ziekteverwekkers.
Uit een studie, die uitgevoerd werd door wetenschappers van de universiteit van Carnegie Mellon, blijkt dat mensen met stress of zware persoonlijke problemen tweemaal meer kans hebben om een griepslachtoffer te worden dan mannen en vrouwen die zich gewapend hebben tegen spanningen. Stress verzwakt het afweersysteem door hormonen die afgescheiden worden via de bijnieren. Rustige personen beschikken over een immuunsysteem dat vier maal meer virussen elimineert dan anderen.

Om in een stressrijke samenleving spanningen te verminderen is het belangrijk iedere dag vitamine C te gebruiken. Ascorbinezuur (vitamine-C) laat mensen toe zich beter te wapenen tegen alle soorten van onrust en angst. Vitamine-C versterkt ook het immuunsysteem waardoor de kans op een griepinfectie duidelijk kleiner wordt. Kies voor Ester-C vitamine-C met bioflavonoïden. Deze vorm wordt veel sneller en beter door het lichaam opgenomen, is minder zuur en veroorzaakt volgens de beschikbare studies nooit nevenverschijnselen.

 

Bronnen:
Gogou E, Hatzoglou C, Chamos V, Zarogiannis S, Gourgoulianis KI, Molyvdas PA.
The contribution of ascorbic acid and dehydroascorbic acid to the protective role of pleura during inflammatory reactions. - Med Hypotheses. 07;68(4):860-3.

Lees meer »

De winter is het jaargetijde waarin heel wat mensen last krijgen van verkoudheden, keelontstekingen en allerhande soorten griep. Uit onderzoeken van het Linus Pauling Instituut blijkt dat 95% van de volwassen bevolking geen gebruik maakt van de preventieve en genezende kracht van hoge dosissen vitamine C.

Mensen die naargelang de kracht van hun immuniteit 1000 tot 6000 milligram vitamine C per dag innemen, beschermen zich niet alleen tegen de typische winterkwaaltjes, maar voorkomen ook griepaanvallen.

Spijtig genoeg gebruiken slechts zeer weinig mensen voldoende vitamine C om echt te kunnen genieten van zijn beschermende werking. Men gaat er nog steeds van uit dat 75 tot 90 milligram ascorbinezuur, die door het ministerie van Volksgezondheid wordt aanbevolen, voldoende is voor een optimale dagelijkse dosis.
De realiteit toont aan dat die hoeveelheid net volstaat om scheurbuik te voorkomen, maar zeker geen garantie biedt om in een optimale gezondheid herfst en winter door te komen.

Nobelprijswinnaar Dokter Linus Pauling was dertig jaar geleden de eerste die het belang van hoge dosissen vitamine C beschreef en bekendmaakte. Tijdens de afgelopen kwarteeuw verzamelden duizenden wetenschappers een massa aan bewijzen die aantonen dat vitamine C, voldoende rust en een degelijke hygiëne de beste wapens zijn tegen griep. Daarnaast bestaan er voldoende weerstandverhogende producten om (winter-) ongemakken te voorkomen.

Lees meer »

Ontvang 50% korting op jouw ticket!

Van 1 t/m 4 februari vind alweer de 11e nationale gezondheidsbeurs plaats in de jaarbeurs Utrecht. Je vind er o.a. inspritatie voor een gezonde leefstijl, nieuwe trends, smakelijke proeverijen, voedingsadvies, gezondheidstesten en nog veel meer! Onkruid is er ook bij dus kom gezellig even bij ons langs.

Bestel vóór 31 januari jouw ticket hier en ontvang 50% korting. Je betaald dan slechts €9,95 i.p.v. €20,-

Zien we je dan?

Lees meer »

Zoals je al hebt gezien is de functie van netwerkjes en agenda items plaatsen via Onkruid.nl gewijzigd. Deze items willen wij graag nog ontvangen maar zullen niet meer zichtbaar zijn op onze internetpagina. Vanaf 2 maart vind je deze iedere week terug in de vernieuwde nieuwsbrief die na aanmelding automatisch in je mailbox verschijnt. Zo blijf je op de hoogte van al het nieuws en de meest recente tips om er een dagje op uit te gaan. Aanmelden voor de nieuwbrief kan gewoon hier.

Heb jij een leuk agenda item of ben je op zoek naar iets of iemand? Stuur dit dan in via nieuwsbrief@onkruid.nl . Na goedkeuring zal deze terug te vinden zijn in onze wekelijkse nieuwsbrief.

Let op! de nieuwsbrief wordt actief verzonden  vanaf 2 maart.

Lees meer »

Het zal je niet ontgaan zijn dat onze website is vernieuwd. We zijn nog steeds iedere dag druk bezig met positieve veranderingen. Een grote verandering op onze website is dat wij vanaf heden geen agenda items of netwerkjes meer zullen plaatsen maar dat je deze vanaf 2 maart terug zult vinden in onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief ontvang je wekelijks automatisch in je mailbox. Zorg er wel voor dat je je aangemeld hebt hiervoor.

Omdat we nog iedere dag druk bezig zijn met onze website, kan het voorkomen dat niet alles helemaal vlekkenloos verloopt. Wij vragen daarom om jullie geduld maar ook een beetje om jullie hulp. Zijn er problemen op de website of zou je graag iets verbeterd willen zien, dan horen wij dit graag via nieuwsbrief@onkruid.nl. Daar waar mogelijk is, zullen wij dit ter hand nemen.

Wij wensen jullie alvast veel plezier en hopen veel bezoekers te mogen ontvangen!

Lees meer »

Onkruid viert feest!

 

40 jaar Onkruid, gezondheid, alternatief leven, voeding, 243 magazines, ruim 40 medewerkers en nog veel meer! Dit is natuurlijk een feestje waard en dat doen we met een vernieuwde Onkruid, website en leuke acties. In de komende editie van Onkruid vind je een te gekke puzzel waar leuke prijzen mee te winnen zijn en extra voordeel voor abonnees en meer!

Lees meer »

 

Het aanbod van producten met een speciaal V-label is vorig jaar met 75 procent gestegen. In 2017 certificeerde de Vegetariërsbond ruim 750 nieuwe Nederlandse producten.

Volgens Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond, komen er steeds meer vegetarische en veganistische producten op de markt omdat er steeds vaker vegetarisch wordt gegeten. "Bedrijven die het V-label op hun verpakking willen, benaderen ons", legt De Graad in Trouw uit.

"Wij sturen die bedrijven een formulier toe waar zij de ingrediënten op invullen. We letten vooral op een aantal kritische ingrediënten." De Graad noemt kristalsuiker als voorbeeld van een kritisch ingrediënt. "Dat wordt soms gebleekt met gemalen dierenbeenderen."

V-label

Door het V-label, in het leven geroepen door de Europese vegetariërsbond, weten consumenten direct of het product wat zij voor handen hebben ook daadwerkelijk vegetarisch of veganistisch is. Niet alle 750 nieuwe gekeurde producten vinden ook daadwerkelijk hun weg naar het supermarktschap.

Onder de nieuwe producten die door de Nederlandse vegetariersbond werden gekeurd, vallen producten van merken als Unilever, Lassie, Maggi en Hak. Zo staat het label op een aantal soepen van Unox, Bertolli pastasauzen en producten van Becel. Ook de McDonald’s draagt bij aan de trend. Bij de fastfoodketen is een 'Veggieburger' met V-label verkrijgbaar.

bron: Nu.nl

Lees meer »

Van kind dat mocht schouwen in de andere wereld tot vrouw met een missie.

Een (voor)lees en (doe)boek met een boodschap voor alle mensenkinderen van 0-110 jaar:

“Jij bent lief(de) Laat jouw licht maar stralen!”

 

De aanleiding voor het schrijven van dit boek
Als kind viel de schrijfster van een klimrek op haar hoofd. Waarbij ze bewusteloos raakte en even in de “andere wereld” mocht kijken. De fysieke en emotionele gevolgen hiervan leiden in haar leven tot ernstige gezondheidsproblemen. Pijn en extreme vermoeidheidsklachten en een groot gevoel van eenzaamheid en heimwee. Die ze grotendeels heelde door veel te schrijven. Waardoor ze zich weer ‘herinnerde’ en tot grote inzichten kwam.


"Remember the promise you made"
Deze woorden kreeg ze mee en bleven haar altijd bij. Ze had zichzelf beloofd volledig thuis te komen in zichzelf en hier op aarde. En deze herinneringen deelt ze in haar boek in dichtvorm. Kort maar krachtig. Om jou ook weer te helpen herinneren. Dat niets voor niets gebeurt in het leven en alles wat je overkomt gebeurd om je dichter bij jezelf te brengen. Bij de liefde voor jezelf. Het besef dat je van grote waarde bent voor deze aarde. Dat je hier je talenten mag leven. Plezier mag hebben. Dat en nog veel meer, wil ze kinderen groot en klein met dit boek meegeven. Dat ieder kind dat mag weten, dat het mag leven vanuit het hart en liefde. Dat is haar missie!


"Sing a song for the children"
Dat zijn de woorden die ze ook meekreeg. Met als resultaat een boek met een boodschap voor kinderen van 0-110 jaar. Met illustraties gemaakt door kinderen. Met ruimte voor jou eigen tekeningen en dromen en wensen. Jij bent lief(de) Laat jouw licht maar stralen!

Het boek is te bestellen via: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/jijbentliefde/ en is inmiddels ook te verkrijgen bij verschillende boekhandels.


Recencies en reacties van lezers:

De eerste reacties die ze kreeg zijn hartverwarmend:

 • “Wat een boek met een prachtige boodschap waar je blij van wordt en positieve energie van krijgt”
 • “Een boek om door te geven van generatie op generatie”
 • “Een prachtige en positief boek voor het hele gezin”
 • “Heel mooi geschreven. Voor een kind en zeker ook voor een volwassene de door het lezen van deze aangrijpende tekst weer verbinding met het innerlijk kind kan maken.”
 • “ik ben heel erg blij met je boek, heerlijk van genoten samen met mijn kleinkind”
 • “Wat een mooi boek in alle opzichten. Hier gaan mijn kinderen en ik heel veel aan hebben”
 • Het is een boek voor iedereen en niet alleen voor kinderen maar ook voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind en aankomende ouders”
 • “Wat een supermooi boek! Mooie tekst en de tekeningen zijn ook zo leuk. ik ben er zo blij mee. Op de school waar ik les geef vinden ze het ook super”.
 • “Ik ben er erg blij mee, ik zal veel aan dit boek hebben, wat zal het me kracht geven”
 • “Liefdevol en vanuit een warm hart geschreven”
 • “Wat een ontzettend mooi en indrukwekkend boek en wat leest het makkelijk, super!”
 • “Wat een prachtig boek heb je geschreven. Zoveel liefde en raak geschreven waar kinderen hun kracht uit kunnen halen. Vele gedichten herkenbaar en spijker op de kop. De boodschappen in de gedichten zijn een mooie om mee te geven”

Voor meer informatie over de missie van de schrijfster kunt u contact opnemen met: Ingeborg Stevens; i.stevens@zelf.nu (06-46270641).

Meer informatie over het boek en overige activiteiten kunt u lezen op: http://www.zelf.nu.

Lees meer »

Light producten staan al langer bekend als 'ongezond' maar is vetrijk voedsel nu wel toegestaan als je van een paar kilo's af wilt?

Dieetgoeroes verkondigen al tientallen jaren grove onjuistheden over de oorzaken van overgewicht en hoe we kunnen afvallen. Ook gezondheidsinstanties maken zich hier schuldig aan. Hun advies ‘meer bewegen en minder eten’ faalt in nagenoeg 100% van de gevallen concludeert de Nederlandse arts William Cortvriendt op basis van wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. 

‘We moeten juist meer vet gaan eten om duurzaam af te vallen en op gewicht te blijven’, zo stelt Cortvriendt. Ruim 50% van de Nederlanders is te dik. In zijn boek Lichter, dat deze week verschijnt, onthult de arts en onderzoeker wat ons nu echt dik maakt.

Met name light producten, suiker en industrieel bewerkte etenswaren zijn de boosdoeners. ‘We moeten weer terug naar onze ouderwetse Hollandse pot met vers vlees gebakken in roomboter en met een flinke scheut jus’, verklaart hij. ‘Dat zorgt voor een natuurlijk verzadigd gevoel waardoor de drang om tussendoor te snacken verdwijnt.’

William Cortvriendt (1956) is arts en schreef verschillende bestsellers, op basis waarvan in 2016 de succesvolle televisiereeks Hoe word ik 100 (Omroep Max) is gemaakt. Hij zorgde ervoor dat de zes deelnemers - die leden aan vetzucht, diabetes en hart- en vaatziekten - binnen 5 maanden hun overgewicht verloren en vaak volledig herstelden. Medicatie zoals insuline, middelen tegen hoge bloeddruk, pijnstillers en cholesterolverlagers kon worden afgebouwd of gestopt.

Lees meer »

Recent onderzoek, uitgevoerd door gerenommeerde universiteiten, toont aan dat pinda-allergie voorkomen kan worden. Maar of dat echt zo is?

Volgens het onderzoek kan de allergie voorkomen worden door zo vroeg mogelijk te beginnen met het geven van pinda aan zuigelingen. Voorheen was het advies om heel voorzichtig te zijn met het geven van hoog-allergene voeding aan baby's, met de nieuwe inzichten worden moeders gestimuleerd om tijdens de borstvoeding al zo veel mogelijk verschillende allergenen te eten, mits ze er zelf niet allergisch voor zijn natuurlijk.

Volgens onderzoek zou je al op 4 maanden mogen starten met het voorzichtig geven van kleine beetjes pinda en kippenei. Door de ontwikkeling bij het kind zou je zo de allergie kunnen voorkomen. Dokter M. Stadermann geeft als reactie: "elke maand dat je eerder start met het geven van pinda en ei maakt de kans significant kleiner tot het ontwikkelen van een allergie".

Van 1 t/m 4 februari kun je een bezoekje brengen aan de allergiebeurs in Utrecht. Bij de stand van het allergieplatform kun je je volledig laten informeren over hoe deze onderzoeken nu daadwerkelijk tot stand gekomen zijn. Ondertussen zijn wij wel benieuwd welke baby's aan deze test hebben mee gewerkt... 

Lees meer »