De baarmoeder en de bron

Als er iets is wat de vrouwelijke cyclus ons leert, dan is het wel dat het leven een continu proces is van expansie en inkrimping, van creëren en loslaten. De baarmoeder is als het universum en de yoni is de poort ernaartoe.

Lees meer »

Blauw bloed en het vrouwelijk vuur

In eerste instantie zal de uitspraak dat blauw bloed en het vrouwelijk vuur iets met elkaar te maken hebben, vele wenkbrauwen doen rijzen. Bij blauw bloed denkt men namelijk vaak aan de claim van de adel of het zijn van een hogere klasse mens.

Lees meer »

Het vrouwelijk vuur en onze menstruatie

Er zijn legio verhalen te vinden over de kracht van onze menstruatie. Het is reinigend voor onze baarmoeder, zuiverend voor onze energie, vooral heel natuurlijk en een fijn houvast voor ons leven. De vrouwelijke cyclus helpt vrouwen verbinden met de flow van het leven. Daarbij wordt veelal verwezen naar de heerlijk creatieflow met als magische symboliek de maan en haar standen. Of onze cyclus volledig ermee synchroon loopt of niet, bij de nieuwe maan ben je het meest intuïtief, is je energie vooral naar binnen gericht en dit zou dus ook het ideale moment zijn voor je menstruatie.

Lees meer »