De tijd van het bloeden is voorbij

Met de ondertussen alombekende kreet “Baas in eigen buik” heeft de actiegroep Dolle Mina vanaf 1970 tot op heden het debat over abortus sterk beïnvloed. Door hun opvallende acties eisten zij hun stem over dit onderwerp op, wat voorheen enkel werd bepaald door mannelijke artsen en politici. Nog steeds echter lijkt er geen definitief einde aan deze discussie te komen, nu voor miljoenen Amerikanen de toegang tot een veilige abortus op de tocht staat is de discussie meer dan ooit weer opgelaaid. Want naast de VS zijn er nog veel meer landen waar abortus niet is toegestaan, dan wel enkel onder strikte voorwaarden.

Lees meer »

De baarmoeder en de bron

Als er iets is wat de vrouwelijke cyclus ons leert, dan is het wel dat het leven een continu proces is van expansie en inkrimping, van creëren en loslaten. De baarmoeder is als het universum en de yoni is de poort ernaartoe.

Lees meer »

Blauw bloed en het vrouwelijk vuur

In eerste instantie zal de uitspraak dat blauw bloed en het vrouwelijk vuur iets met elkaar te maken hebben, vele wenkbrauwen doen rijzen. Bij blauw bloed denkt men namelijk vaak aan de claim van de adel of het zijn van een hogere klasse mens.

Lees meer »

Het vrouwelijk vuur en onze menstruatie

Er zijn legio verhalen te vinden over de kracht van onze menstruatie. Het is reinigend voor onze baarmoeder, zuiverend voor onze energie, vooral heel natuurlijk en een fijn houvast voor ons leven. De vrouwelijke cyclus helpt vrouwen verbinden met de flow van het leven. Daarbij wordt veelal verwezen naar de heerlijk creatieflow met als magische symboliek de maan en haar standen. Of onze cyclus volledig ermee synchroon loopt of niet, bij de nieuwe maan ben je het meest intuïtief, is je energie vooral naar binnen gericht en dit zou dus ook het ideale moment zijn voor je menstruatie.

Lees meer »