Groenste drive-through ooit!

Gepubliceerd op 21 januari 2022 om 09:17

Op zaterdag 5 februari kunnen bewoners van Den Haag tussen 13.00 en 16.00 uur in totaal 6.000 gratis bomen ophalen bij de eerste Haagse bomenhub in de Binckhorst. Deze actie is onderdeel van Meer Bomen Nu, een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen.

Op de bomenhub worden jonge boompjes die ergens anders overtallig of ongewenst zijn tijdelijk ingekuild, voordat ze een permanente plek krijgen bij boeren en bewoners die ze willen planten. De weggeefactie is een samenwerking tussen Meer Bomen Nu, Duurzaam Den Haag, Milieufederatie Zuid-Holland en de bewonersorganisatie I’m Binck.

Meld je aan voor een gratis boom

Als bewoner van Den Haag kan je je aanmelden voor één of meerdere gratis bomen via www.meerbomen.nu/haagsebomenhub. De bomenhub, waar de bomen op 5 februari op te halen zijn, bevindt zich op de CarWeide in de Binkhorst tegenover Castorstraat 4. Bij de bomenhub komt een rotonde en daar zet een vrijwilliger een boom in je achterbak of fietstas. Deze groene drive-through is volledig coronaproof. De hub is ook op de fiets goed bereikbaar. Dat is wel zo duurzaam. De zaailingen die uitgedeeld worden zijn tussen de halve en anderhalve meter groot en de kleinere passen in een fietstas. Je mag zoveel bomen meenemen als je maar wilt, zolang de voorraad strekt.