Supplement van het Jaar verkiezing 2022

Gepubliceerd op 21 januari 2022 om 11:27

Er kan weer worden gestemd voor het Supplement van het Jaar 2022. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG).

Voor het zesde jaar kunnen deelnemers via www.supplementvanhetjaar.nl aangeven welke vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen favoriet zijn. En waarom zij deze voedingssupplementen gebruiken. Op 17 februari wordt het Supplement van het Jaar 2022 bekendgemaakt.

De Supplement van het Jaar verkiezing brengt jaarlijks de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen in kaart. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement, niet om een bepaald merk. Alle supplementen maken evenveel kans om uitgeroepen te worden tot Supplement van het Jaar. In 2021 koos het publiek voor vitamine D, In 2020 werd er het vaakst op de multivitamine gestemd. In 2019 eindigde kurkuma bovenaan.

Gezondheidswinst

De afgelopen jaren is er meer dan ooit tevoren aandacht geweest in de media voor onze weerstand en ons immuunsysteem en de rol van voedingsstoffen en supplementen hierin. Met de Supplement van het Jaar verkiezing vraagt het IVG aandacht voor het nut van voedingssupplementen en de gezondheidswinst die er te behalen is met extra vitamines, mineralen, kruiden en overige voedingsstoffen.