Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Earth Overshoot Day 2021 valt op 29 juli

Deze dag vindt dit jaar helaas weer veel te vroeg plaats, waardoor de uitputting van de planeet versneld wordt. Vanaf 1 januari tot vandaag heeft de mensheid al net zoveel van de natuur gebruikt als de planeet dit hele jaar kan regenereren. Onze economie is op de grondstoffen van onze planeet gebaseerd, dus alle landen zijn in gevaar, maar vooral de landen die ecologisch zo overbelast zijn als Nederland.

Lees meer »

Radio Gletsjer: nieuwe spirituele radiozender

Op 2 augustus 2021 gaat de nieuwe Nederlandse radiozender Radio Gletsjer de lucht in. Een zender die de wereld wil veranderen, zoals op de website te lezen is. Te beginnen bij haar eigen luisteraars die, net als de radiomakers zelf, gerekend worden tot de 'pioniers' van 'hoe het ook kan'. En dat heeft alles met spiritualiteit te maken. De slogan van de zender is dan ook: 'Hoger bewustzijn. Diepere radio'.

Lees meer »

‘Tumor-avatars’ voorspellen hoe patiënt op immuuntherapie reageert

Tumor-fragmentjes in het lab kunnen voorspellen of de bijbehorende patiënt zal reageren op immuuntherapie. “We hebben een oplossing gevonden voor een groot probleem waar veel wetenschappers tegenaan liepen: het behouden van de oorspronkelijke samenstelling en structuur van een tumor in het lab, buiten de patiënt", zegt kankeronderzoeker Daniela Thommen van het Antoni van Leeuwenhoek. De resultaten van haar onderzoek is op 8 juli gepubliceerd in Nature Medicine.

Lees meer »

Into The Great Wide Open gaat toch door!

Het gaat gebeuren, een editie van Into The Great Wide Open in 2021. Onder de noemer ‘Let It Happen’ presenteert het festival van 2 t/m 5 september een aangepaste vorm met minder publiek, maar met debuterende artiesten en een verscheidenheid aan kunstenaars.

Lees meer »

De kracht van klassiek in de natuur

Het Oranjewoud Festival gaat dit jaar door en vindt plaats vanaf donderdag 19 t/m zondag 22 augustus. Het programma laat het publiek klassieke muziek horen, voelen en beleven in de prachtige entourage van Landschapspark Oranjewoud.

Lees meer »

Onkruid zakelijk