Onlinecursus Koken met eetbare planten en bloemen voor koks

Gepubliceerd op 11 februari 2022 om 16:27

Ontdek de smaken van de natuur en laat je verrassen door al het lekkers dat de natuur te bieden heeft.

In vijf online lessen, die via Zoom worden gegeven, maak je kennis met eetbare planten die je in jouw tuin of omgeving kunt vinden. Je blijft echter niet achter de computer zitten. Wildplukster en eetbare wilde plantenkok Leah Groeneweg stuurt je naar buiten, waar je zelf op zoek gaat naar eetbare planten en bloemen. Tijdens de cursus ga je ook actief met eetbare planten en bloemen aan de slag.

Daarnaast leer je aan de hand van PowerPoint presentaties, foto’s, filmpjes, online plantenquizzen en enthousiaste verhalen de wondere wereld van het eten uit de natuur kennen.

Tijdens de cursus leer je:

  • Welke planten en bloemen je kunt gebruiken in de keuken
  • Hoe je eetbare planten en bloemen herkent
  • Het verwisselingsgevaar met giftige planten
  • Garneren met eetbare bloemen zoals hondsdraf, madeliefjes, rozen, komkommerkruid, zonnebloemen
  • Maken van een wilde kruidenolie, zoals bijvoorbeeld daslookolie en dennentoppenolie
  • Bereiden van vlierbloesemsiroop en –champagne, wilde kruidenthee en bloemenijsthee
  • Zevenblad en eikenblaadjes fermenteren
  • Beuken- en esdoornkiemplantjes inmaken
  • Unieke vegan, gluten- en suikervrije recepten bereiden

Meer informatie en de kosten van de cursus kun je vinden op www.inhetwildeweg.nl.