HappySoaps nu ook in het schoonmaakkastje

Gepubliceerd op 4 februari 2022 om 11:27

Het merk HappySoaps, bekend van de plasticvrije badkamerproducten, komt met een compleet nieuwe schoonmaaklijn en gaat daarmee de strijd aan met gevestigde schoonmaakmiddelen. Na de badkamer wil het bedrijf nu het gehele huishouden plasticvrij maken. Alles-, glas-, sanitair- en keukenreiniger zijn vanaf deze week in de vorm van een ‘geconcentreerd tablet’ te koop.

Met alleen een tablet ben je er natuurlijk niet, je zal het ook ergens in moeten bewaren. Daarvoor kun je al bestaande lege plastic flessen (van andere merken) gebruiken. De twee broers en oprichters Marco en Marcel Koers hebben na maanden testen een verpakkingsoplossing zonder plastic ontwikkeld voor producten die uit zichzelf  ‘vocht aantrekken’.

Jaarlijks gebruikt de gemiddelde Nederlander wel meer dan twintig flessen verschillende schoonmaakmiddelen. Dat kan slimmer, praktischer en plasticvrij. Normale reinigingsmiddelen bestaan voor 90% uit water en 10% werkende stof. De geconcentreerde Cleaning Tabs van HappySoaps hoef je thuis alleen maar aan te lengen met kraanwater. Doordat er omgerekend 2.250 ml aan schoonmaakmiddel niet vervoerd hoeft te worden door dat het nu als tabletten in een klein doosje per drie verkrijgbaar is, wordt er enorm veel minder CO2 uitgestoten. Naast het besparen van flessen voorkom je met de cleaning tabletten dat er geen microplastics in het milieu belanden. Want net als bij de verzorgingsproducten zijn de schoonmaakmiddelen vrij van deze plastics.

‘Over stickeren’

Iedereen heeft op dit moment wel onder de gootsteen een aantal schoonmaakflessen staan. Zodra deze op zijn stap je over op de tabs. Om het jullie gemakkelijk te maken levert HappySoaps zelfs plasticvrije stickers aan die je over de bestaande sticker kunt plakken zodat je precies weet wat er in de hergebruikte fles zit.

De Cleaning Tabs zijn te koop via de website van HappySoaps of via een van de verkooppunten.