Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Groen geld

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 15:29

Een derde van alle investeringen heeft een groene bestemming. Beleggers realiseren zich maar al te goed dat het toekomstige geld zich in de duurzame sector bevindt. Maar waar komt al het groene geld terecht? En heeft elke belegger de juiste intenties?

Het investeringsgeld dat over de wereld stroomt, verandert snel van richting. Van windmolens op zee tot duurzame airconditioning en van kleine beleggers tot megapensioenfondsen: Beleggen zonder met het klimaat rekening te houden is verleden tijd.

Maar stroomt het geld precies de goede kant op, of zijn de banken en vermogensbeheerders vooral handig ingesprongen op een groene trend? VPRO Tegenlicht kijkt in het hoofd van duurzame investeerders, en zwemt mee in de wassende rivier van de groene investeringen. Waar komt al het groene geld terecht? En is er ook meer rendement te halen, of gaat het om de milieuwinst?

Tegenlicht gaat op bezoek bij verschillende bedrijven, zoals De Clique, de nieuwe onderneming van Fairphone-oprichter Bas van Abel en Anja Cheriakova. Zij halen GFT-afval op bij ondernemingen – die dat gek genoeg niet apart hoeven in te leveren – en maken er nuttige producten van, variërend van oesterzwammen tot zeep.

De aflevering is hier te zien


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.