Platform Jouw Bewuste Keus en De Andere Markt (eerste editie zaterdag 30 maart)

Gepubliceerd op 29 maart 2024 om 10:34

Dennie Grotenhuis, oprichter van het platform Jouw Bewuste Keus en organisator van De Andere Markt, waarvan de eerste editie plaatsvindt op zaterdag 30 maart in Groenlo: “Anders doen kan gewoon. Hierdoor heb ik me laten inspireren om de kijk op het bewandelen van de voor ons gebaande paden eens los te laten. Ik wilde zelf ook veel op een andere wijze invullen en vorm geven. Het opzeggen van mijn baan was het startpunt van dat andere pad. Eerst oncomfortabel, later met een flinke dosis (zelf)vertrouwen en een totaal andere mindset voelde ik me zo vrij als een vogeltje.

 

 

Ontstaan De Andere Markt
Regelmatig krijg ik de vraag; wat doe jij tegenwoordig? Ik doe dingen die ik leuk vind en waar ik voldoening en energie van krijg, en betaal daar ook nog eens mijn hypotheek van. Afgelopen september was ik betrokken bij de positiviteitsmarkt in Zelhem van Grada Boschker, een enthousiaste en gedreven dame. De inspiratiewortels liggen eigenlijk daar. Er was een prachtig pand genaamd Hart van Grolle en ik kreeg een groen licht. Daar bloeide de liefde op voor het prachtige pand en begon het ontstaan van De Andere Markt. Een plek waar alleen maar mooie, hartgedragen mensen met dezelfde gedachten bij elkaar komen en hun (h)eerlijke, ambachtelijke en biologische waren aanbieden. Maar ook informatie die eigenlijk in het dagelijkse leven ons brein niet bereikt. En dat is een gemiste kans, want er ligt ontzettend veel waardevolle informatie op ons te wachten.

 

 

Inspireren en aanzetten tot anders doen
Al snel meldden zich enthousiaste ondernemers via de website, waarna de lijst opliep naar ruim 35 aanbieders. Van de oergranen van Graangeluk, Learning community Groeiwijs naar de Germaanse geneeskunde. Maar ook lokaal voedsel van De Gezonde Samenleving, bewust bewegen en ecologische verf van de lokale schilder, er is van alles te vinden. Ik wil graag anderen inspireren en aanzetten tot anders doen en je automatische piloot uitschakelen, het draait allemaal om bewustwording. Zelf kom ik nauwelijks nog bij de grote supers, ik koop lokaal, bij de boer of bij een ander lokaal initiatief. Ook betaal ik veelal contant en dat is wat we op De Andere Markt ook doen, geen pin of betaalverzoekjes. De controle in eigen handen, en dat geeft een vrij gevoel.

 


Platform Jouw Bewuste Keus
Mijn platform Jouw Bewuste Keus, dat ik afgelopen augustus begon te bouwen, staat inmiddels flink gevuld met mooie ondernemers, inspiratie, podcasts en vele events. Nog elke dag groeit het aanbod en de content. Ik hanteer geen vaste prijzen en werk uitsluitend met donaties en andere vormen van energie-uitwisselingen. Naast mijn onderneming waar ik veel voor- en met anderen doe, veelal diverse klussen, haal ik enorm veel energie uit beide initiatieven. De wereld is er klaar voor, en klaar met ‘netjes zitten en pootjes geven’. We gaan meer en meer in onze kracht staan en het anders doen, want dat kan gewoon! “

 

 

Kom ook naar De Andere Markt
Wanneer: 30 maart van 11 tot 17 uur
Waar: Beltrumsestraat 15-17-19  Groenlo
Deelnemers: Een lijst van deelnemers vind je hier https://deanderemarkt.nl/deelnemers
Belangrijk: Alleen contant betalen mogelijk

Meer informatie over De Andere Markt vind je op www.deanderemarkt.nl. Ben je benieuwd naar het platform Jouw Bewuste Keus? Ga dan naar www.jouwbewustekeus.nl.

 

 

Dennie Grotenhuis, oprichter van het platform Jouw Bewuste Keus
en organisator van De Andere Markt

Reactie plaatsen

Reacties

AshleysBioParadijs
3 maanden geleden

Zaterdag 6 april kennis gemaakt bij Loka055 bij de stand van Ashley.
Goed gesprek gehad .
Zoals we al zeiden houden wij ons aanbevolen voor eventuele volgende markten die hetzelfde uitdragen als Jouw Bewuste Keuze en ons motto .
Met vriendelijke groet Jan en Ashley vd Blankevoort- AshleysBioParadijs

Paty
2 maanden geleden

De Andere Markt was een groot succes. Wat een heerlijke inspirerende dag met heel veel mooie mensen. Fijn dat ik er deel van uit mocht maken. 14 en 15 december is er weer een Andere Markt in Hart van Grolle. Voel je welkom!