Inheemse Wijsheid uit alle Windrichtingen

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 14:14

Uniek film-event in samenwerking met Ayuna
Maandag 15 april van 19:30 tot 22:00
Theater De Kom, Nieuwegein 

 

Nieuwegein: Sinds de première in De Balie in Amsterdam, trekt de documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers’ - met veelal uitverkochte zalen - door het land. De boodschap en uitnodiging van de inheemse Wisdom Keepers: hoe we onze verbinding met de aarde én elkaar kunnen herstellen. Op maandag 15 april 2024 zal in De Kom in Nieuwegein een unieke KIVA-filmavond plaatsvinden in samenwerking met Ayuna World. Speciale gastsprekers deze avond zijn  Lakota Wisdom Keeper Cheryl Angel (VS) en Elder Angaangaq Angakkorsuaq (GL). Samen met schrijver en spreker Robert Bridgeman zullen ze wijsheid delen rond het thema ‘Terug naar de bron’. Dit wil je niet missen!

 

 

Maandagavond belooft een diepgaande verkenning  te worden van inheemse wijsheid vanuit alle continenten en het belang van herverbinding met de aarde. Wijsheid die al eeuwen bekend is, maar voor het grote publiek verloren is gegaan, staat centraal. Een unieke mix van een inspirerende documentaire, informatieve gastsprekers, betoverende muziek en mogelijkheden tot interactie met deze sprekers.

 

 

Vrede, gelijkheid en roep van Moeder Aarde
In een tijd waarin de mensheid geconfronteerd wordt met grote uitdagingen, legt deze film de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en moeder aarde. ‘De oorspronkelijke volkeren hebben het contact met Moeder Aarde nooit verloren en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren’, zegt filmmaker en fotograaf Marijke Kodden. Zij kreeg - als een van de eersten en weinigen - toestemming om de unieke KIVA-ceremonies in Mexico, India, Nederland en Duitsland vast te leggen. Samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven maakte zij deze indrukwekkende documentaire. Het is een hoopvolle boodschap van de inheemse volkeren, die handvatten biedt, hoe we onze relatie met de aarde én elkaar kunnen herstellen. Terug naar balans, community en samen.

 

Een van de speciale gasten deze avond is Wisdom Keeper Cheryl Angel uit Amerika. Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige Lakota-Elder (Sioux). Zij is ‘Water Protector’ en met de slogan ‘Water is Life’ is zij een van de oorspronkelijke pijlers geweest van het geweldloze verzet van het Lakota-volk bij Sacred Stone Camp/Standing Rock. Zij zal op 15 april spreken over het ‘7 Generatie Principe’: door generaties voor en na ons in onze besluitvorming mee te nemen, kunnen we zorgen voor een duurzamere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

 

Het is ook een unieke gelegenheid Angaangaq Angakkorsuaq te horen spreken. Hij is een Elder, traditioneel genezer, spiritueel leraar en sjamaan uit Groenland. Zijn leringen komen uit de Eskimo Kalaallit – een vreedzame cultuur die duizenden jaren oud is en geen oorlog heeft meegemaakt. Deze leringen hebben mensen in staat gesteld te overleven op een van de meest barre plekken op aarde. Zijn werk bracht hem naar meer dan 70 landen over de hele wereld. Hij is een hoofdspreker op internationale conferenties over klimaatverandering, milieukwesties en inheemse zaken en heeft de Arctische bevolking vertegenwoordigd bij de Algemene Vergadering van de VN.

 

Schrijver en inspirator Robert Bridgeman onderzoekt verloren beschavingen. Hij deelt zijn inzichten binnen het thema van de avond ‘Terug naar de Bron’, specifiek gericht op onze Europese ‘wortels’ en verloren inheemse kennis. Hij woonde vijf jaar in Katharenland waar hij ieder vrij uurtje in grotten, ruïnes en heilige plaatsen te vinden was om de Katharen te bestuderen. Na vijftien jaar studie van oude beschavingen komt Robert hierover delen bij de speciale KIVA avond op 15 april.

 

De avond zal verder worden begeleid door een betoverend muzikaal optreden van Handpanstudio Amsterdam.

 

Uniek film-event Kiva – The Call of the Wisdom Keepers
maandag 15 april, 19.30 – 22.00
De Kom, Nieuwegein.  

 

Voor informatie en tickets:  www.ayuna.world/tickets

 

En voor meer achtergrondinformatie, de trailer van de film en andere KIVA-avonden: 

www.kiva-wisdomkeepers.com

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.