Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Wat weet jij over jouw brein?

Gepubliceerd op 18 januari 2021 om 13:17

Brain Balance expert Charlotte Labee Labee liet een onafhankelijk onderzoek doen over de kennis van onze hersenen, waarbij een diverse groep van 1000 Nederlanders  is ondervraagd over de kennis van het brein door het onderzoeksbureau Panelzicht. Hierin wordt aangetoond dat de Nederlander maar weinig weet over de werking van hun eigen hersenen. “De resultaten zijn schokkend”, aldus Labee.

Vandaag, op 18 januari 2021 (Blue Monday), biedt Charlotte Labee het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de resultaten aan van het onafhankelijke onderzoek over de kennis die Nederlanders hebben over de werking van ons brein.

Onafhankelijk onderzoek

“Het onderzoek laat onder andere zien dat maar 7% van de Nederlanders weet dat je dementie in de meeste gevallen kunt voorkomen. Ook weet maar 8% van de Nederlandse bevolking dat 85% van de producten in de supermarkt niet goed zijn voor onze hersenen en is maar 55% van de Nederlanders zich ervan bewust dat elke dag bewegen goed voor je is, ongeacht je leeftijd”, vervolgt Labee.

Nog meer opvallende resultaten uit het onderzoek zijn dat slechts 18% van de Nederlanders weet dat weinig slaap grote invloed heeft op het plezier in werken. Door slechte nachtrust vermindert het plezier in werken met 50 tot 60%. Ook toont het onderzoek aan dat men niet goed op de hoogte is van het percentage Nederlanders dat rondloopt met burn-out klachten. Het werkelijke cijfer van mensen met burn-out klachten ligt rond de 46-55%. Slechts 9 % van de deelnemers wist dit juist te beantwoorden. Tot slot laat het onderzoek zien dat vrouwen, hoogopgeleiden (HBO+) én mensen tussen 25-39 jaar gemiddeld iets beter scoren met hun breinkennis, dan mannen, lager opgeleiden en andere leeftijdsgroepen.

Bijna 20 procent van de Nederlandse volwassenen krijgt ooit in zijn of haar leven te maken met een depressie. Dat is 1 op de 5 mensen. Daarnaast heeft 52% van de Nederlanders te maken met burn-out klachten, slaapt ruim 62% van de Nederlanders slecht en voelt 85% van de millennials zich nu depressief… Dat moet niet kunnen! De huidige omstandigheden maken het helaas niet beter. “Werk aan de winkel”, zo vindt Labee.

Lees hier meer over het onderzoek

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.