Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Individuele Winterfiets Elfstedentocht

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 11:17

Bij een Elfstedentocht kom je via een vastgestelde route door elk van de 11 Friese steden, waar je een stempel op je kaart krijgt. En als je dat gedaan hebt, krijg je bij de finish een medaille.

Vanwege de maatregelen om het corona virus terug te dringen is het niet mogelijk om de Winterfiets Elfstedentocht als evenement te organiseren. In plaats daarvan heeft organisatie Friesland beweegt dan ook een versie van de 11-Stedentocht ontworpen die misschien nog wel getrouwer is aan de schaatsroute. Geïnteresseerden kunnen nu de hele winter, op een zelf gekozen dag en corona proof, de route van 228 km fietsen.

Géén evenement, maar dus individueel rijden, op een (rustig) tijdstip dat jou deze winter het beste uitkomt. Na inschrijving (en betaling van € 7,50 per persoon) ontvang je per mail een link naar het GPX bestand van de ontworpen route en de link naar de Google maps kaart hiervan. Na afloop stuur je een link van je ritregistratie via bijvoorbeeld de besloten Strava club of foto's vanuit de elf steden en zij sturen je dan als herinnering een persoonlijk gegraveerde medaille met de datum waarop je de rit gereden hebt, en ze stempelen de steden voor je af. Is het je 5e keer dat je de Winterfiets Elfstedentocht gereden hebt, dan ontvang je ook het lustrum-certificaat. Natuurlijk moet je de rit wel deze winter doen, dus uiterlijk zaterdag 20 maart 2021.

Meer info op www.WinterfietsElfstedentocht.frl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.