Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Doe het zelf activiteiten om kinderen spelenderwijs iets te leren

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 16:22

We lijken wel steeds creatiever te worden tijdens de lock downs! En wie dit gen niet heeft, kan gelukkig veel ideeën van het internet afhalen. Zo vonden wij op de site van het Wereldmuseum in Rotterdam leuke Do It Yourself projecten om vanuit je huis de hele wereld over te gaan.

De projecten zijn voornamelijk gericht op kinderen, maar dat maakt ze niet minder leuk. Zo kun je samen een symbolische familiehanger uit Ghana knippen, of maak je je eigen vrijheidsvogel uit Suriname. Energie teveel? Speel het verstopspel én het renspel uit Noord-Amerika. Of maak een Laddu, een hapje dat veel Hindoes eten bij het feest Raksha Bandhan.

De wereld in je huis-challenge

Helemaal leuk is de wereld in je huis-challenge. ‘Jouw slaapkamer en je huis staan vol met spullen. Die heb je misschien in Nederland gekocht, van iemand gekregen of meegenomen van een vakantie. Veel van de spullen die je in Nederland koopt worden ergens anders in de wereld gemaakt. Ze hebben dus een lange reis gemaakt om in jouw huis terecht te komen. Hoeveel landen kun jij in jouw huis terugvinden?’

Van alle activiteiten zijn hand-outs te vinden, zodat je direct aan de slag kan. Bekijk de diverse projecten op www.wereldmuseum.nl/nl/wereldse-activiteiten-voor-thuis.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.