Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Radio Danspaleis, podcast voor ouderen

Gepubliceerd op 12 november 2020 om 22:11

Sociale onderneming Het Danspaleis brengt elke drie weken 'Radio Danspaleis' uit. Een podcast gemaakt om ouderen die door COVID-19 aan huis gebonden zijn, troost en plezier te bieden.

Het is een mix van muziek en interviews met bijzondere ouderen en artiesten op leeftijd, waarbij persoonlijke muziekverhalen en herinneringen worden opgehaald. Naast het in contact blijven met ouderen, laat Het Danspaleis met de podcastserie juist ook de veerkracht en levenslust van ouderen zien in deze tijd van sociaal isolement. Het aantal ouderen dat zich eenzaam voelt, is in het eerste halfjaar van corona helaas verdubbeld (SCP, 8 september 2020).

Muziek in coronatijd

De presentatie is in handen van Danspaleis oprichter en -directeur Suna Duijf. In de eerste reeks van acht afleveringen, staat steeds een andere buurt centraal. De geïnterviewde ouderen zijn bewoners en kenners van de buurt, die vertellen over hun leven aan de hand van muziek. Elke aflevering wordt ook een bekende Nederlandse artiest geïnterviewd over hun muzikale roots, wat vaak onbekende verhalen en weetjes oplevert. Te gast waren onder andere Willeke Alberti, George Baker en Marianne Weber. In de nieuwe reeks gaan de makers de zorgcentra in, om zo te weten te komen hoe het er daar aan toe gaat in de coronatijd.

De podcast is te luisteren via alle grote platforms, waaronder Spotify, Deezer en Apple Podcasts. Of klik hier om te luisteren.

Het Danspaleis

Het Danspaleis is een sociale onderneming met als doel alle ouderen (65+) in Nederland mentaal en fysiek gezond en inclusief te houden, met dansen en muziek. Dit doen zij onder andere met theatrale dansmiddagen voor ouderen in onder andere woon- en zorgcentra en huizen van de wijk.

Ga voor meer informatie naar www.hetdanspaleis.com.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.