Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Elephant Parade Ootmarsum

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 om 16:40

Tot en met 30 oktober wordt in Ootmarsum-Dinkelland de Elephant Parade georganiseerd. Een kleurrijke internationale tentoonstelling van rijk gedecoreerde en beschilderde olifanten. Na onder andere Londen, Shanghai, Amsterdam, Rio, Dubai en Brussel kun je genieten van deze internationale tentoonstelling met levensgrote sculpturen in Ootmarsum en heel Dinkelland.

Fotograaf: Cora Zandbergen

Deze opvallende, kleurrijke tentoonstelling vindt in de openlucht plaats en is voor iedereen gratis toegankelijk. De unieke olifanten zijn op diverse plekken in de binnenstad van Ootmarsum geplaatst, maar ook op drukbezochte plekken elders in Dinkelland. Een aantal kunstenaars uit Ootmarsum heeft zelfs een eigen ontwerp gemaakt voor een unieke olifant.

Olifanten-routes

Speciaal voor deze prachtige tentoonstelling worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo zijn er de Elephant Tours, drie unieke routes voor fiets-, wandel- en autotochten waar je langs alle olifanten wordt geleid en uiteraard kunt genieten van de mooie omgeving.

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië.

Voor meer informatie en de routes ga naar: Elephant Parade Ootmarsum

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.