Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Top der onmisbaren

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 11:46

Tijdens de coronacrisis werden mensen met een vitaal beroep uitgeroepen tot helden. Nu de wereld weer op gang komt, lijken zij in een rap tempo hun heldenstatus te verliezen. Hoe zou de wereld eruit zien als 'de onmisbaren' het voor het zeggen hadden? In het VPRO-programma Tegenlicht werd onderzocht hoe onze samenleving er op politiek niveau uitziet als de onmisbaren het beleid mogen bepalen.

We stonden allemaal voor ze te klappen, voor de mensen uit de beroepsgroepen die we tijdens de crisis het hardst nodig hadden. De meeste van hen komen uit sectoren die al jarenlang stelselmatig worden ondergewaardeerd, zoals de zorg. Nu werden ze ineens uitgeroepen tot onze helden. Hoe hebben zij de afgelopen maanden ervaren? En wat hebben zij nodig om ons bij de volgende crisis niet in de steek te laten?

VPRO Tegenlicht presenteert de Top der onmisbaren: een burgerraad gevormd door onze verpleegkundigen, leerkrachten, pakketjesbezorgers en vuilnismannen. Gedurende drie dagen komen zij bijeen in een luxe kasteel om oplossingen te bedenken voor de problemen waar zij dagelijks tegenaan lopen.

Kijk hier de aflevering terug.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.