Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Het ontbijt wordt groen

Gepubliceerd op 1 september 2020 om 11:32

De ontbijtgewoonten van consumenten worden groen; net als bij de rest van de maaltijden. Daarom lanceert Naturli’, sinds 1988 de marktleider in Denemarken op het gebied van plantaardige etenswaren, een hele serie van 100% plantaardige yoghurt, onder de naam Joe’ Kurt. Zowel de smaak, kleur als consistentie zijn hetzelfde als van traditionele, dierlijke yoghurt. Het bedrijf verwacht de plantaardige yoghurt binnen twee jaar op 10 exportmarkten te brengen.

Naturli’ ligt met zijn plantaardige yoghurt al in de koelingen van veel Deense supermarkten en is nu klaar om dit product ook naar een groot aantal andere landen te exporteren. Naturli’ staat internationaal bekend om zijn 100% plantaardige etenswaren, die bijvoorbeeld ter vervanging van rundergehakt, kip, melk en boter gebruikt kunnen worden. Daar komt nu dus yoghurt bij. In de afgelopen 10 jaar heeft Naturli’ 17 nieuwe plantaardige producten op 17 verschillende markten geïntroduceerd.

De nieuwe, plantaardige yoghurt kan traditionele, dierlijke yoghurt 1-op-1 vervangen. Dat geldt voor zowel de smaak, de kleur als de consistentie. Er zijn veel smaakproeven gedaan, die uitwijzen dat de proefpersonen geen verschil proefden tussen de plantaardige en de traditionele yoghurt. Joe’ Kurt is gemaakt op basis van amandelen uit Europa.

Nu nog even geduld hebben dus!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.