Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Stichting Vluchteling lanceert de digitale Nacht van de Vluchteling

Gepubliceerd op 18 mei 2020 om 11:10

De Nacht van de Vluchteling is vanwege het coronavirus afgelast. Daarom komt Stichting Vluchteling nu met een virtueel loopinitiatief: #NVDVgoesdigital. Mensen kunnen in of rondom hun eigen huis lopen en zich op die manier tóch inzetten voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld.

Stichting Vluchteling lanceerde op donderdag 14 mei de NVDV-app. Met de app kunnen deelnemers thuis en in de eigen woonomgeving kilometers maken en sponsors werven. Ook kunnen zij andere deelnemers op de hoogte houden van de prestaties. Deelnemers kunnen verrassingen ontgrendelen, zoals een peptalk, een optreden, kunst en nog veel meer. Op deze manier wordt het typische ‘Nacht van de Vluchteling-gevoel’ ook digitaal overgebracht. De afstand, datum en het sponsorbedrag mag iedereen zelf bepalen.

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: “Voor zover wij weten, zijn wij de eerste organisatie die een eigen app lanceert ter vervanging van het fysieke evenement. Wij zijn enorm trots dat we dit in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Stilzitten is – zeker nu – geen optie. Elke stap telt.”

Digitaal meelopen

De app is te downloaden via de website nachtvandevluchteling.nl, via de App Store en de Play Store. Deelnemers kunnen meedoen t/m zaterdag 20 juni: Wereldvluchtelingendag. De actie zal op die dag, samen met alle deelnemers, feestelijk worden afgesloten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.