Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Mei Plasticvrij!

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 14:19

Er waren natuurlijk twijfels bij de Vlaamse organisatoren. Is het gepast om een nieuwe editie van Mei Plasticvrij te lanceren middenin de coronacrisis? Staan mensen daar vandaag voor open? Aarzeling maakte plaats voor een volmondige ja. Meer dan ooit zelfs! 

Dit moment, middenin de coronacrisis, is net een uitgelezen moment om te werken aan een duurzame wereld, om door te denken over de oorzaken van deze gezondheidscrisis en de structurele oplossingen  Actie rond plasticvervuiling is nog steeds hard nodig. Tijdens de quarantaine zien we het zwerfvuil ophopen. Globaal wordt er nog altijd steeds méér plastic geproduceerd. Dit is het moment om (opnieuw) in te zetten op minder afval 

Verminder je gebruik

Mei Plasticvrij is een bewustwordingscampagne in Vlaanderen over de impact van onze plastic-consumptie op het milieu. Het opzet is simpel: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen. Het is een burgerinitiatief getrokken door een handvol geëngageerde vrouwen die zelf niet perfect plasticvrij leven, maar meer afvalarme alternatieven willen zien. De oprichters zijn Ineke Van Nieuwenhove, Anne Wislez en Maria Meulders.

Kijk op www.meiplasticvrij.be hoe je hier aan bij kunt dragen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.