Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Bijzonderebijstandbuitenland.nl

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 17:14

Nederlandse reizigers in het buitenland die door de Corona crisis niet in staat zijn om zelf hun terugkeer te regelen, worden daarbij gesteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Verbond van Verzekeraars, de reisbrancheorganisatie ANVR en diverse andere partners uit de reiswereld.

De organisaties hebben daarvoor besloten tot de versterkte aanpak bijzondere bijstand buitenland. Kern daarvan is een regeling voor in het buitenland gestrande Nederlandse reizigers, die geen beroep kunnen doen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. “Om deze specifieke groep mensen, die door de enorme impact van het Corona virus echt geen kant op kan, toch veilig naar huis te brengen, is een maximale inspanning noodzakelijk,” aldus minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken die benadrukt dat het om een 'complexe en unieke' operatie gaat.


Website
Reisbranche, verzekeraars en de Rijksoverheid hebben een convenant gesloten waarin een essentiële rol is weggelegd voor elk van de partijen. De website waarop reizigers zich vanaf vandaag kunnen melden is: www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Alarmcentrales zullen vervolgens het noodzakelijke (lucht)transport voor de terugkeer coördineren en organiseren. Mocht terugkeer op korte termijn onverhoopt toch niet mogelijk zijn, dan zullen de alarmcentrales waar mogelijk mensen ondersteunen om ter plekke een veilig verblijf te zoeken, totdat een thuisreis wel aan de orde is.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.