Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Fototentoonstelling Planet or Plastic

Gepubliceerd op 4 maart 2020 om 16:53

Van 12 maart t/m 22 november kun je in de National Geographic Focus Gallery van het Haagse museum Museon de fototentoonstelling Planet or Plastic – Samenwerken aan een duurzame wereld zien.

Foto: Jordi Chias

De pakkende tentoonstelling met zo’n zestig journalistieke, artistieke en wetenschappelijke foto’s van onder anderen Jordi Chias, Justin Hofman, Jennifer Lavers en Richard John Seymour vraagt aandacht voor de trieste effecten van onze omgang met plastic, maar laat ook mogelijke oplossingen zien.

Plastic is zo alledaags geworden dat het gemakkelijk is onze afhankelijkheid ervan te vergeten. Deze spectaculaire en confronterende tentoonstelling probeert daar verandering in te brengen door de wereldwijde plastic afvalcrisis te tonen en de aandacht te vestigen op mensen met innovatieve ideeën die werken aan oplossingen. Naast journalistieke foto’s van productie en gebruik tot (zwerf)afval, zijn er artistieke foto’s waarmee kunstenaars attentie vragen voor de schaalgrootte en trieste effecten van onze omgang met plastic en foto’s van wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt het plastic probleem in kaart te brengen en van de zoektocht naar oplossingen voor de plasticvervuiling van de oceanen.

Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

 


«   »