World Cleanup Day 2019 – succesvolle dag voor en door de toekomst

Gepubliceerd op 23 september 2019 om 16:35

Afgelopen zaterdagochtend vond in Zaltbommel het landelijke startschot plaats van de tweede editie van World Cleanup Day.  In totaal werden er in heel Nederland ruim 1.100 opruimacties georganiseerd en waren er meer dan tienduizend vrijwilligers op de been.

Een belangrijke bijdrage werd geleverd door de jeugd, die massaal meewerkte deze dag. De Plastic Soup Foundation en SodaStream gaven eerder al aandacht aan wegwerpplastic door met basisscholen een educatieprogramma in te zetten en opruimacties te organiseren. Gezamenlijk hebben de ruim duizend kinderen zo’n 16.000 stuks plastic afval ingeleverd vandaag.

Naast vele opruimacties was er die dag ook aandacht voor plasticsoep oplossingen op het Solution Square in Zaltbommel. Hierbij toonden partijen als The Great Bubble Barrier (een installatie waarmee plastic naar het wateroppervlak wordt gedreven om het op te kunnen schonen) en SodaStream hun oplossingen. Het merk onthulde een wensboom, waarin tientallen kinderen hun duurzame wensen als message in a bottle in de boom hebben opgehangen. 

Tasjes, flesjes en sigarettenpeuken

Scholen in Maasbree, Hardinxveld-Giessendam en Zaltbommel kregen eerder al bezoek van de Plastic Soep Bus, volgden een gastcollege en speelden een Trash Hunt Game. Hiermee verzamelden zij spelenderwijs plastic zwerfafval. Net zoals vorig jaar waren plastic tasjes, flesjes, sigarettenpeuken en verpakkingen van voedingswaren de meest gevonden voorwerpen. Tamara Kroon (SodaStream, Marketing Manager Benelux): "Deze week hebben we ons samen met de jeugd hard gemaakt voor een schonere toekomst. Zij gaan het verschil maken en daarom is het belangrijk om juist hen bewust te maken van de impact van wegwerpplastic."

Voor meer informatie over World Cleanup Day kijk op www.worldcleanupday.nl


«   »