‘Trash Hunten’ voor en door de toekomst

Gepubliceerd op 11 september 2019 om 15:37

Plastic Soup Foundation en SodaStream informeren en inspireren leerlingen van basisscholen in aanloop naar World Cleanup Day op 21 september.

In aanloop naar de 21ste gaan SodaStream en de Plastic Soup Foundation samen mensen bewust maken van het gebruik van single use plastic. Het bruiswatermerk en de stichting willen de jeugd bewuster maken van de plasticsoep en de jeugd spelenderwijs leren hoe je wegwerpplastic kan verminderen. Dit doen zij onder andere met gastcolleges en een ‘Trash Hunt Game’. Tijdens World Cleanup Day onthullen zij bovendien een wensboom, waar kinderen hun duurzame wens kunnen achterlaten.

Plastic Soep Bus

Deelnemende basisscholen zullen in de week voorafgaand aan de World Cleanup Day bezoek krijgen van de Plastic Soep Bus. Het voorlichtingsteam van de Plastic Soup Foundation en SodaStream zal de kinderen uitleggen wat plasticsoep is, waarom hier zo veel aandacht voor is en wat zij zelf thuis en op school kunnen doen om wegwerpplastic te verminderen. Vervolgens zal er een ‘Trash Hunt Game’ gespeeld worden, waarbij men spelenderwijs afval gaat verzamelen en analyseren. Hierna kan men het ingezamelde plastic tijdens World Cleanup Day bij SodaStream inleveren.

Wensboom

Tijdens World Cleanup Day op 21 september zijn alle geïnteresseerden welkom in Zaltbommel om meer te weten te komen over oplossingen die helpen om de plasticsoep te bestrijden. Iedereen kan bovendien een duurzame wens als ‘message in a bottle’ in de wensboom hangen. Zo neemt men letterlijk afscheid van wegwerpplastic. De mooiste duurzame wensen zullen beloond worden door SodaStream. Maria Westerbos, directeur en oprichter van de Plastic Soup Foundation, weet al welke wens zij zal opschrijven: ‘Mijn wens is dat over vijf jaar de rivieren en oceanen schoner zijn, dat de regelgeving rondom wegwerpplastic verbeterd is en dat we samen veel nieuwe oplossingen hebben gevonden.’

Kijk voor meer informatie over de World Cleanup Day op www.worldcleanupday.nl

 


«   »