Kornuit steunt Trashpackers op weg naar 100.000 volle vuilniszakken

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 om 09:55

Het pilsmerk Kornuit gaat proactief Trashpackers ondersteunen. Dit initiatief van Tijmen Sissing uit Hengelo roept backpackers op om tijdens hun reis afval op te ruimen en het eigen gebruik van plastic afval te verminderen.

Trashpackers staat hiermee symbool voor de wens van jongeren om reizen en duurzaamheid te laten versmelten. Dit sluit goed aan bij de uiteenlopende projecten waarmee Kornuit al bijdraagt aan een betere en schonere wereld met minder plastic afval. Deze goede match heeft geresulteerd in een financiële ondersteuning van Trashpackers en het plan voor toekomstige gezamenlijke afvalopruimacties in Nederland. 

Give something back-packing

Deze slogan van de Trashpackers community zet aan tot nadenken. Een trashpacker is een milieubewuste backpacker die geen troep maakt, maar tijdens zijn reis juist zoveel mogelijk afval opruimt en zijn eigen plastic gebruik mindert. Tijdens zijn reizen door Azië heeft Tijmen veel afval opgeruimd. Hij besefte echter dat hij anderen nodig had om echt impact te kunnen maken. Zijn Trashpackers community zorgt inmiddels voor vele afvalopruimacties over de hele wereld. Het doel voor dit jaar: gezamenlijk 100.000 vuilniszakken afval opruimen.

Afvalopruimacties in Nederland

De komende maanden wordt de samenwerking tussen Trashpackers en Kornuit omgezet naar een aantal concrete projecten in Nederland. Zo is het de bedoeling om afvalopruimacties te gaan organiseren bij onder meer festivals. Daarnaast gaat Kornuit via haar social media en website aandacht besteden aan Trashpackers. De bedoeling is om het bewustzijn te vergroten rondom het gebruik van plastic en anderen te inspireren.

Voor meer informatie over Kornuit en duurzaamheid zie de Kornuit website.

 


«   »