Brainwash Talks!

Gepubliceerd op 14 juni 2019 om 20:02

Brainwash Talks zou je met een beetje fantasie kunnen zien als een combinatie van Ted Talks met Omdenken. In oktober komt er een groot festival in Amsterdam, en als opwarmertje staat Brainwash Talks op 9 en 10 juli 2019 juli op de parade in Den Haag. 

 

Van burn-out tot armoede, maar ook de liefde: in Brainwash Talks buigen theatermakers, schrijvers en wetenschappers zich over de belangrijkste vragen van nu. In 30 minuten krijg je twee talks voorgeschoteld vol onverwachte inzichten en stof tot nadenken. Met onder meer Sinan Can, Ionica Smeets, Nazmiye Oral en Arna Mackic. Brainwash Talks tijdens de Parade wordt opgenomen en uitgezonden door omroep Human.

De kaartverkoop start 1 juli. Tickets zijn alleen te verkrijgen via de webside van de Parade:  www.deparade.nl.

Van 19-26 oktober 2019 is het dan tijd voor het Brainwash Festival in Amsterdam. Thema: is het ooit genoeg? Bestaat er een blauwdruk voor een gelukkig leven, een antwoord op honger, ongelijkheid en een algeheel verlies aan betekenis? Op Brainwash laten tegendraadse denkers en kunstenaars uit binnen- en buitenland hun licht schijnen over de grote vragen van vandaag, bieden verheldering in verwarrende tijden en helpen je nieuwe kaders voor vooruitgang te scheppen.

Een ticket voor het festival bied je toegang tot zo’n honderd programma’s op meer dan 15 locaties. Het festival vindt plaats in De Brakke Grond, Frascati, Waalsekerk, Zuiderkerk, Westerkerk, Perdu en de Agnietenkapel. Aan het programma wordt nog druk gewerkt, maar de eerste namen zijn bekend. Eerste namen: Achille Mbembe, Arnon Grunberg, Coen Simon & Frank Meester, Damiaan Denys, Gary Ferguson, 

Marjolijn van Heemstra , Micha Wertheim, Nadia de Vries en Simone van Saarloos. Kennis opvattingen en inzichten van psychologie tot klimaatverandering, en van filosofie tot sociale structuren. Alles om je brein een reset te geven, en vrij en open denken mogelijk te maken.

Meer informatie en inschrijven voor de nieuwsbrief: https://brainwashfestival.nl/.


«   »