‘Durf te tekenen’ daagt uit om te spelen op papier

Gepubliceerd op 2 januari 2019 om 09:07

Durf te tekenen! Dat is het motto van de gratis online tekencursus die de organisatoren van Sketchcrawl Gouda hebben gemaakt. Durf te tekenen (#dtt) is speciaal voor mensen die niet kunnen tekenen.

“Cursus is een groot woord” vertelt Loes Vork, die de lessen samen met tekenvriendin Monique Kemp bedacht. “We hebben namelijk geen verstand van tekenen. We kunnen zelf ook helemaal niet tekenen. Dat komt vooral doordat we van die mooie dingen in ons hoofd hebben, die er op papier opeens heel anders uitzien. Maar we vinden het wel leuk om te tekenen!”

“De reeks #dtt bestaat dan ook niet uit instructies, maar uit opdrachten waarvan je bij voorbaat al denkt 'dit kan helemaal niks worden'. Als we dat eenmaal hebben vastgesteld, kunnen we je misschien verleiden om toch je pen of potlood en schetsboek te pakken. Niet omdat het mooi moet worden, maar omdat het leuk is.”

Deelnemers kunnen zich op ieder moment aanmelden. Zij ontvangen dan een jaar lang iedere week een nieuwe aflevering van #dtt. “En als je per ongeluk toch blij bent met het resultaat, dan mag je je tekening naar ons mailen. Zetten we hem in de galerij.”

Aanmelden kan via de site www.sketchcrawl.nl.


«   »