Kerstival in de kerstvakantie

Gepubliceerd op 19 december 2018 om 08:58

Kom in de kerstvakantie met je familie naar Kerstival! Het museum is van binnen en van buiten helemaal in kerstsfeer.

Foto: Kris van Veen

Volg de sterrentocht en kom alles te weten over de gezelligste tijd van het jaar. Ook zijn er elke dag extra kinderactiviteiten. Maak zelf sneeuw terwijl je schommelt, versier een kerstkoek, doe mee met het wintercircus of knutsel je eigen kerstster. Bewonder ook de schitterende kerststallen met als hoogtepunt de gigantische achttiende-eeuwse stal uit Napels. Wie lukt het om Jozef, Maria en hun pasgeboren baby te vinden?

Welkom in winterwonderland

Zodra je het binnenplein van het museum oploopt, word je betoverd door de sneeuwschommel. Welkom in winterwonderland! Tijdens het hele Kerstival kan jong en oud elke dag aansluiten bij voorstellingen van de poppenkast en de toverlantaarn die het magische verhaal van het meisje met de zwavelstokjes vertelt. Doe mee met de activiteiten van Circus Snor of bouw mee aan de kerstknikkerbaan. Of ga je liever koekjes versieren en sterren knutselen?

De gezelligste tijd van het jaar

Binnen in het museum kan de hele familie terecht op de speciale tentoonstelling over Kerstmis. Volg de sterrentocht en voel je een echte ster. Wat is ook alweer Advent en wat vieren we nu precies met Oud & Nieuw? Onderweg kom je schitterende kerststallen tegen. Het gigantische achttiende-eeuwse kerstdorp uit Napels is natuurlijk niet te missen.

Tijden, prijzen en programma

Kerstival is alle dagen te bezoeken van 22 december t/m 6 januari, met uitzondering van 1 januari. Dus ook open op maandagen, tijdens beide kerstdagen en op oudjaarsdag. Kaartjes voor Kerstival kosten € 6,- p.p. (museumkaart geldig, tot 6 jaar gratis). Reserveren is niet nodig en het ticket is inclusief alle extra activiteiten. Er is elke dag een doorlopend programma, voornamelijk bedoeld voor kinderen tot circa 8 jaar. Reserveren is niet nodig, kom gezellig langs met de hele familie. Op www.catharijneconvent.nl is alle laatste informatie te vinden.


«   »