Wie zijn wij? En waarom zijn wij hier?

Gepubliceerd op 10 augustus 2018 om 09:17

Worstel jij met deze vragen en zoek je antwoord? In het boek De intelligentie van de kosmos probeert Ervin Laszlo (o.a. wetenschapper en filosoof) hier een antwoord op te geven.

Samen met zijn medewerkers, die de voorhoede vormen in wetenschap, kosmologie en spiritualiteit, toont hij aan hoe dit naadloos aansluit bij de wijsheidstradities en het in de wetenschap naar voren komende nieuwe wereldbeeld. Laszlo laat ons zien hoe ons lichaam en onze geest als transmitters fungeren voor bewustzijn vanuit de intelligentie van de kosmos en hoe dit ons in staat stelt onze identiteit en onze reden van bestaan te herontdekken.

In het verouderde orthodoxe paradigma wordt de wereld gezien als een reusachtig mechanisme dat functioneert volgens bekende wetten. Het nieuwe wetenschappelijke paradigma biedt een ander concept: de wereld is een samenhangend geheel en wordt geïnformeerd door kosmische intelligentie. Dit is geen mechanisch-materialistische wereld, maar een wereld die met bewustzijn is bezield en een holistisch systeem vormt. Wij zijn bewuste wezens die zich met elkaar ontwikkelen als complexe, door kosmische intelligentie geïnformeerde, vibraties in het Akasha-veld van het universum.

En bang dat het boek uit onbegrijpelijke wetenschappelijk onderbouwde woorden bestaat, hoef je niet te zijn. Ja, er staan aardig wat wetenschappelijke termen in. Maar ook genoeg voorbeelden die deze termen uitleggen en tot je verbeelding spreken. Je moet er alleen wel even voor gaan zitten...

De intelligentie van de kosmos | Ervin Laszlo | Edicola Publishing | € 19,95 | ISBN: 9789492920324


«   »