Short Term 12

Gepubliceerd op 6 augustus 2018 om 10:25

Grace, een twintiger die de leiding heeft over een diverse groep tieners in een opvanghuis, vervult haar job met humor en de nodige portie nuchterheid.

Hoewel ze hier vlekkeloos in slaagt, is haar persoonlijk leven labiel en vlucht ze voor haar verleden, vaak ten koste van haar relatie met haar vriend Mason, die tevens haar collega is. De confrontatie met de problemen uit haar jeugd gebeurt onverwachts wanneer Jayden arriveert in het tehuis en Grace zichzelf tegenkomt.

Het intelligente script van Short Term 12 speelt een subtiel spel met de emoties van de kijker door heen en weer te schieten tussen ontroerend, grappig, spannend en warm. In de Verenigde Staten werd de film van de jonge veelbelovende filmmaker Destin Cretton met groot enthousiasme onthaald en won de publieksprijs op het Filmfestival van Gent en zowel de juryprijs als de publieksprijs op SXSW. Aanstormend talent Brie Larson (Grace) werd alom geprezen voor haar hoofdrol en kreeg op het filmfestival van Locarno de prijs voor beste actrice.

Nu verkrijgbaar op dvd


«   »