De Veggie BBQ verovert Vlaanderen

Gepubliceerd op 2 juli 2018 om 14:19

Het is zomer! En dat gaat vaak gepaard met een gezellige barbecue met familie, vrienden en al dan niet met vlees. In 2011 was er voor het eerst de Nationale Veggie BBQ-dag en sindsdien is er op het gebied van vleesconsumptie heel wat veranderd. Bijna de helft van de Belgen (44%) eet nu minder vlees dan een jaar geleden, zo blijkt uit onderzoek van iVOX en EVA begin dit jaar. Waar vroeger vlees centraal stond, gaan groenten en vleesvervangers een steeds grotere rol spelen. Iets waar ze bij EVA (EVA zet zich op verschillende manieren in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke. Om zo bij te dragen tot een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving) blij om zijn.

Worsten, spiesjes en burgers. Je vindt tegenwoordig alles ook in vegetarische variant voor op de barbecue. En wie het niet zo voor ‘nepvlees’ heeft, kan aubergine, champignons of bloemkool grillen. Groenten zijn geen uitzondering meer op de barbecue. Dat bewees chef Seppe Nobels ook nog eens bij het programma Grillmasters op Vier. Daarin werd een hele aflevering gewijd aan groenten grillen.

En ook bij EVA gaan ze deze zomer opnieuw barbecueën. Er is geen vaste dag dit jaar, maar je kan op verschillende momenten aanschuiven voor een heerlijke plantaardige barbecue. Iedereen is welkom, schrijf je wel vooraf in.

  • zondag 8 juli om 12 uur of om 14 uur met Vegamuze in het Veggiehuis in Gent
  • donderdag 5, 12, 19 en 26 juli van 18 tot 21.30 uur in De Preuverie in Hasselt

Meer informatie is te vinden op www.evavzw.be


«   »