Zes seizoenen?

Gepubliceerd op 28 februari 2018 10:27

Een nieuwe kijk op koken met groenten


Het kookboek Zes seizoenen bevat maar liefst 225 eenvoudige, uitgekiende recepten die tonen hoe je groenten kunt bereiden als ze op hun best zijn. Chef-kok en boer Joshua McFadden, onder collega-chef-koks en restauranthouders bekend als de 'groentefluisteraar' en 'vegetable magician', deelt in dit boek zijn kennis en passie.

Met Zes seizoenen verandert hij de wijze waarop je nadenkt over de versheid van ingrediënten. De traditionele vier seizoenen doen volgens hem geen recht aan wat de natuur en de moestuin te bieden hebben. Winter, lente, zomer en herfst zijn te beperkt voor wat er écht op de velden gebeurt; liever onderscheidt hij zes seizoenen, want ook groenten doen aan voor- en nazomeren.

Naast de 225 recepten met groente in de hoofdrol, geeft McFadden veel tips en informatie over het aanleggen van een goede basisvoorraad, voor het inrichten van je koelkast en voorraadkast, en voor het inmaken van groenten.

Zes seizoenen | Joshua McFadden | Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum bv | € 35,- | ISBN: 9789000359653


«   »