Documentaire over arts en zijn strijd voor medicinale cannabis

Gepubliceerd op 6 mei 2022 om 14:56

Op 3 juni vindt de voorvertoning plaats van de nieuwe documentaire The Doctor - Franjo Grotenhermen. Deze documentaire gaat over het leven van een baanbrekende arts in Duitsland die als eerste in de gezondheidssector het therapeutisch potentieel van medicinale cannabis in Europa bevorderde.

Franjo Grotenhermen is arts, onderzoeker en een politiek activist die vecht voor het recht van zijn patiënten op legale toegang tot medicinale cannabis. De film is een reis door zijn leven en werk van de afgelopen 30 jaar met interviews met zijn collega's en collega-wetenschappers, onderzoekers en industriepioniers zoals Raphael Mechoulam, Aleksi Hupli, Manuel Guzmán, Mark Ware, Michael Carus en Tjalling Erkelens.

De film is gemaakt door MYCB1, een Nederlands gezondheidstechnologiebedrijf dat farmaceutische zorg verleent aan patiënten. De première van de film is op 3 juni om 19:30 te zien in Lab 111 in Amsterdam. ‘The Doctor’ Franjo Grotenhermen zal zelf aanwezig zijn op het evenement om een Q&A-sessie te geven.

Meer informatie en tickets: www.mycb1.tv