Extinction Rebellion voert massaal actie tegen de Fossiele Industrie

Gepubliceerd op 2 mei 2022 om 08:48

Van 19 t/m 24 mei staat Extinction Rebellion op met de Rebellie tegen de Fossiele Industrie in Rotterdam. In navolging van Just Stop Oil en Extinction Rebellion UK leggen zij Rotterdam plat. Ze eisen het einde van de fossiele industrie en een snelle klimaatrechtvaardige transitie.

Op de eerste en de laatste actiedag komen de rebellen massaal samen in Rotterdam, op de twee andere actiedagen voeren we op verschillende plekken actie, waarbij een deel een zeer verstorend karakter heeft waar ze arrestaties verwachten. In het weekend is er een gemeenschappelijk programma met workshops, lezingen, theater, dans, en veel meer. Alle acties zijn geweldloos.

Stop de fossiele industrie!

De gevolgen van de klimaatcrisis zijn duidelijk: om het leven op aarde te beschermen moeten overheden en bedrijven nu doen wat nodig is. Daarom eist Extinction Rebellion: stop de fossiele industrie! Ieder mens heeft recht op een veilige leefomgeving, een duurzame baan en woning en op groen vervoer. Overal ter wereld voelen mensen de gevolgen, van Groningen en Rotterdam tot in het Mondiale Zuiden. Inheemse mensen strijden al eeuwenlang tegen de staten en grote bedrijven die de klimaat- en ecologische crisis veroorzaken. Extinction Rebellion wil zij aan zij met hen staan, en met iedereen die door fossiele vernietiging getroffen wordt, zowel in Nederland als daarbuiten. Stop de fossiele industrie!