Odin webinar kruidgeneeskunde

Gepubliceerd op 27 april 2022 om 08:47

Op dinsdag 3 mei om 20.00 uur geeft Marlies Engels, auteur van Kruid en Mens en eigenaar van biologische kruidenkwekerij De Polderkol, een Odin webinar over kruidengeneeskunde en het belang van gezonde voeding vanuit een holistische visie. Iedereen die mee wil doen kan online aanschuiven, van tevoren aanmelden is niet nodig.

Tijdens het webinar zal Marlies uitleg geven over de geneeskrachtige werking van kruiden. Gezonde voeding is de basis, maar als je er met voeding niet meer uitkomt of je geveld bent door ziekte kunnen kruiden het lichaam helpen en ondersteunen. Ook zal Marlies ingaan op de menselijke verbinding met de natuur en de verschillende karakters van planten. Odin directeur Merle Koomans van den Dries zal aanwezig zijn om Marlies te introduceren en er is natuurlijk volop ruimte voor vragen.

Nederlandse kruiden

Marlies: “Ik ben vooral geïnteresseerd in de oude Nederlandse kruidengeneeskunde. Onze planten bevatten een schat aan werkzame stoffen. In Nederland hebben we vaak niet zoveel waardering voor onze eigen kruiden, zoals weegbree, brandnetel en paardenbloem. Homeopathie en Chinese geneeskunde zijn bekender dan onze eigen Nederlandse kruidengeneeskunde. Ik heb mijn boek Kruid en Mens geschreven om daar meer bekendheid aan te geven, met de Nederlandse plantennamen en een eenvoudige uitleg. Tijdens het webinar zullen deze kruiden ook voorbij komen.”

Kijk voor meer informatie over het webinar op Odin.nl.