NK Tegelwippen is weer van start

Gepubliceerd op 21 maart 2022 om 16:20

Zeker 115 Nederlandse gemeenten treffen elkaar vanaf 21 maart in het jaarlijkse NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en maakt plaats voor groen?

Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatadaptief en biodivers. Nederlands bekendste TV-tuinman Lodewijk Hoekstra gaf vandaag het startschot.

Het NK Tegelwippen creëert momentum en stimuleert gemeenten om, samen met bewoners, effectief te vergroenen. Bovendien draagt het initiatief bij aan de bewustwording van het effect van vergroening. Geveltuinen, bloemperken en tuinen met beplanting − in plaats van stenen − zorgen voor betere afwatering, een lagere temperatuur tijdens hittegolven en meer biodiversiteit. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand.

Het NK Tegelwippen wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd en loopt van 21 maart tot en met 31 oktober. Bekijk hier de deelnemende gemeenten en de actuele tegelstand.