Into The Great Wide Open gaat ook in 2021 niet door

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 11:43

Into The Great Wide Open gaat helaas niet door. De organisatie van het popculturele festival op Vlieland annuleert het evenement dat van 2 tot en met 5 september stond gepland.

Onder de hoopvolle noemer ‘Let It Happen’ werkte de organisatie de afgelopen maanden aan een aangepast festival, in een vorm die dankzij versoepelingen en teruglopende besmettingscijfers mogelijk leek. Helaas is de realiteit zo dat de pandemie aanhoudt en vinden de makers het onverantwoord om nu een festival op een Waddeneiland te organiseren. ‘We willen niet het risico lopen dat er vanwege Into The Great Wide Open besmettingen ontstaan op Vlieland, waar geen quarantaine-faciliteiten zijn en het logistiek ingewikkeld is om positief geteste mensen veilig naar de wal te vervoeren’, aldus een woordvoerder van het team dat Into The Great Wide Open sinds 2009 maakt.

De organisatie is opgelucht dat er nu duidelijkheid ontstaat voor bezoekers, artiesten, leveranciers, team en aanverwanten. Het festival betaalt kaartkopers terug en voorziet artiesten, kunstenaars en hun boekers van hun volledige gages. Ook worden leveranciers gecompenseerd.

De komende tijd blijft Into The Great Wide Open als organisatie zonder winstoogmerk investeren in de culturele sector met het organiseren van makerskampen voor artiesten op Vlieland en het verstrekken van opdrachten aan kunstenaars.