De Parade Amsterdam 2021 gaat niet door

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 11:32

De 31e editie van Theaterfestival De Parade in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam gaat niet door. Zowel de organisatie als de Gemeente Amsterdam hebben er alles aan gedaan om te onderzoeken welke mogelijkheden er binnen de pandemie bestaan om een editie van De Parade te organiseren die recht doet aan het karakter van het festival, én binnen de huidige strenge regels voor evenementen past. Helaas kregen zij deze puzzel niet meer in elkaar.

Het rondreizende theaterfestival startte dit jaar haar tournee op 18 juni in Eindhoven met een kleinschalige festivalformule waarbij het publiek werd geplaceerd. In Den Haag en Utrecht vonden iets grootschaligere afleveringen plaats die pasten binnen de coronarichtlijnen. De oorspronkelijke inzet was om in Amsterdam van 13 t/m 29 augustus een nog ruimere Parade neer te kunnen zetten. In de loop van de zomer heeft De Parade verschillende modellen uitgedacht voor een haalbare versie in het Martin Luther Kingpark, maar deze kunnen niet plaatsvinden binnen de verscherpte coronamaatregelen.

De opzet die De Parade heeft gevolgd in Eindhoven, Den Haag en Utrecht is financieel niet haalbaar in Amsterdam. De vergunning die is aangevraagd voor het festival in Amsterdam is afgewezen op basis van de nieuwe coronamaatregelen. In september 2021 hoopt het festival haar tenten op te bouwen in het Museumpark in Rotterdam, waar De Parade haar tournee dit jaar af sluit van 17 t/m 26 september.

Hou de website van De Parade goed in de gaten voor het laatste nieuws!