Opening voedselbank voor bijen

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 11:40

Op zondag 26 september wordt de tweede Voedselbank voor Bijen geopend in de Oosterparkwijk in Groningen. De Voedselbank voor Bijen is een kast waarin gereedschap, informatie en door buurtbewoners ingebrachte stekjes en zaden te vinden zijn. Deels om te lenen, deels om mee te nemen.

Door planten met elkaar uit te wisselen kunnen we de bijen in de stad een handje helpen, is de gedachte. De wilde bij heeft namelijk moeite om aan voedsel te komen en leeft onder de armoedegrens.

De Voedselbank wordt geopend door de Groene Burgemeester, Peter Bootsma. Hij brengt goede ideeën voor een koelere en groenere stad op gang en gaat in gesprek met de gemeente, publiek en media om het publieke debat over dit thema te bevorderen. De feestelijke opening wordt gevierd met onder andere een zaadbommen-workshop, een microsafari en een mega stoepkrijtkunstwerk. De dag wordt muzikaal ingeleid door een concert van indie/folk singer-songwriter Ilse Oversier. Voor de aanwezigen en geïnteresseerden is dit bovendien een uitgelezen kans om de Paradijsvogeltuin te ontdekken.

Wie mee wil helpen om samen de wereld vrolijker en duurzamer te maken, is welkom van 14.00 tot 16.00 uur aan de Paradijsvogelstraat 9-11 in Groningen.

Buitengewoonzijn.Nu

Het idee voor de Voedselbank voor Bijen kwam tot stand in de training Buitengewoonzijn.Nu in samenwerking met het platform Duurzaam Oosterpark. In de training leren mensen hoe ze een idee voor een speciale actie samen met anderen in uitvoering kunnen brengen. Ondertussen merken zij ook wat zijzelf teweeg kunnen brengen. Dankzij de training zijn er al veel maatschappelijke initiatieven ontstaan die de wereld om ons heen mooier maken.