Week van de Lieve Briefjes

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 11:11

Het is weer de Week van de Lieve briefjes! De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander.

De Week van de Lieve Briefjes vindt sinds enkele jaren ieder jaar plaats. De actie krijgt dit jaar veel enthousiaste reacties. Veel organisaties en bedrijven grijpen de week aan om een lieve boodschap te versturen of te geven. Zo zijn er bakkers die kaartjes weggeven, kinderopvangorganisaties die briefjes schrijven, bibliotheken die kaartjes verstoppen in boeken en veel mensen die er acties mee organiseren. In totaal zijn er 36.000 Lieve Briefjes beschikbaar.

Briefjes afhalen

Wie ook een Lief Briefje wil versturen of weggeven kan de kaartjes op veel plekken gratis afhalen. Zo zijn ze beschikbaar in alle bibliotheken in stad en provincie Groningen, bij bibliotheken in Mar en Fean (Fryslân), Amersfoort en Breda. Ook zijn ze verkrijgbaar bij servicepunten van Qbuzz (Groningen en Drenthe), in veel supermarkten en in ziekenhuizen in Groningen en Assen. De complete lijst met afhaalpunten is beschikbaar op www.weekvandelievebriefjes.nl/afhaalpunten/. Online bestellen kan ook: tegen een kleine vergoeding worden de kaartjes thuisbezorgd. De voorraad is beperkt.

Belangeloos

De Week van de Lieve Briefjes is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer Gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden.

Voor meer informatie over de lieve briefjes en de locaties waar de kaartjes verkrijgbaar zijn: kijk op www.weekvandelievebriefjes.nl of volg de Facebookpagina (Week van de Lieve briefjes).