De Parade Rotterdam gaat helaas ook niet door

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 10:19

Gemeente Rotterdam heeft aangeven geen vergunning te kunnen verstrekken voor rondreizend theaterfestival De Parade in Rotterdam op basis van de regels vanuit de Tijdelijke Regeling Covid-19.

De Parade Rotterdam zou haar tenten opslaan op het Museumpark van 17 t/m 26 september. Met de onlangs verscherpte maatregelen kan het festival zowel inhoudelijk als financieel helaas geen geschikt model voor Rotterdam opzetten.

Levenslustig

De Parade reisde begin van deze zomer met een aangepast model naar Eindhoven, Den Haag en Utrecht. Eerder deze maand werd de vergunning voor De Parade Amsterdam afgewezen door de Gemeente Amsterdam vanwege de huidige coronamaatregelen.

"Het is ontzettend jammer dat we ons tournee niet kunnen afsluiten in Rotterdam, een stad waar we erg graag komen met De Parade. Zeker nu De Parade Amsterdam geen doorgang kon vinden, verheugden we ons extra op onze komst naar de havenstad. We zouden op het onlangs vernieuwde Museumpark ons theaterdorpje naast het indrukwekkende Depot van Boijmans Van Beuningen opslaan. We zoeken wederom moedig door naar verschillende manieren om De Parade zowel financieel als mentaal levenslustig te houden, zodat we volgend jaar weer een volledig tournee kunnen neerzetten." Aldus Nicole van Vessum, directeur De Parade.

Data 2022

Afgelopen zomer bleek eens temeer dat De Parade een vindingrijk volkje herbergt. De organisatie hoopt dat het festival in de zomer van 2022 een tournee kan draaien van maar liefst 67 speeldagen, in de vijf grootste steden van Nederland.

  • Eindhoven Parktheater: vrijdag 10 t/m zondag 19 juni
  • Rotterdam Museumpark: vrijdag 24 juni t/m zondag 3 juli
  • Den Haag Westbroekpark: vrijdag 8 t/m zondag 17 juli
  • Utrecht Moreelsepark: vrijdag 22 juli t/m zondag 7 aug
  • Amsterdam M.L. Kingpark: vrijdag 12 t/m zondag 28 augustus