Zomer op Ecolonie

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 09:00

In Noordoost-Frankrijk, in de Vogezen, vinden we een bekende Onkruid-bestemming: Ecolonie in Hennezel. Ook hier een heel groot terrein, midden in de natuur. Bekend van onder andere het Eigentijds Festival, dat vroeger op de Paasheuvel in Nederland gehouden werd en tegenwoordig in Frankrijk plaatsvindt. Dit jaar in de laatste week van augustus.

Fotograaf: Webted via Visualhunt.com

Maar de hele zomer zijn er volop activiteiten, cursussen en andere inspirerende activiteiten voor een blije, gelukkige vakantie. “Wij hebben er zin in om deze uitdaging aan te gaan, om er samen met onze gasten en participanten een prachtige tijd van te maken.” Dat laat Ettjen Hoeijmakers van de receptie van Ecolonie weten als we haar spreken. Zij is verantwoordelijk voor de programmering van alle cursussen en workshops die er in de zomer op Ecolonie plaatsvinden. Zij ziet helemaal geen grote moeilijkheden opdoemen voor de programmering in deze coronatijd. “We hebben een groot terrein en de activiteiten kunnen we goed verspreiden over de diverse locaties die we hebben. En de workshop- en cursusleiders zijn zich al aan het voorbereiden op welke wijze zij ‘de anderhalve meter afstand’ kunnen integreren in hun aanpak.” Ettjen: “Daarom is de slogan van Ecolonie voor de komende zomer: ‘Juist nu reserveren zonder financiële risico’s voor een duurzame veilige vakantie niet ver van huis!’” Dat betekent onder andere dat je gegarandeerd het hele reserveringsbedrag terugkrijgt als je verblijf of cursus niet door kan gaan. “In toenemende mate is Ecolonie de laatste jaren een favoriete vakantiebestemming”, aldus Ettjen, “het laatste seizoen was zelfs het beste ooit en we trekken veel gelijkgezinde, bewust levende mensen. Dat laatste is van groot belang in deze tijd! Iedere dag worden er workshops aangeboden, ook zijn er meerdaagse cursussen. Op de website ecolonie.eu vind je een overzicht, er is heel veel te doen.”

Boeken & kosten

Op Ecolonie kun je logeren in een van de romantische gitês, vakantiehuisjes vanaf € 300,- per week. Ook kun je een familietent huren, naar keuze wel of niet compleet ingericht voor € 220,- of € 370,- per week. Kom je met je eigen tent, dan kun je terecht op verschillende kampeervelden vanaf € 5,40 per persoon per nacht. Tenslotte kun je ook nog logeren in een van de 17 gastenkamers van Ecolonie, vanaf € 33,- per nacht. Op die kamers is een vaste internetverbinding, want wifi is op Ecolonie verboden, net als roken. Ecolonie heeft een ronduit beroemde keuken waarin voor de gasten uitstekende maaltijden gekookt worden, dus als je wilt kun je je tijdens je vakantie enorm laten verwennen.

Alle informatie vind je op www.ecolonie.eu. Daar kun je ook terecht voor het boeken van je verblijf of een van de vele arrangementen. Het telefoonnummer is +33 329070027