Het Centre Lothlorien

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 15:08

In de Haute Marne in Noordoost-Frankrijk ligt Centre Lothlorien, een kleinschalig internationaal gastenverblijf en yogacentrum. Een plek midden in de natuur waar je op vakantie kunt zijn, cursussen kunt volgen, kennis kunt maken met andere denkbeelden en als vrijwilliger mee kunt werken. Een plek waar mooie ontmoetingen gewoon zijn.

Centre Lothlorien ligt op ongeveer een kilometer van het dorp Foulain en op 10 kilometer afstand van de stad Chaumont. Op de kaart vind je Foulain en Chaumont nabij het knooppunt van de autowegen A31 (route du soleil) en A5 ter hoogte van Langres. De afstand vanaf Utrecht is ca. 600 kilometer. Je kunt op Lothlorien dwalen door de bossen, zonnen op de dam bij het meer, yoga doen in de vroege ochtend en kijken naar de onwaarschijnlijk mooie sterrenhemel. Wie naar Lothlorien gaat deze zomer ervaart stilte en vrijheid. Het terrein is maar liefst 14 hectare eigen terrein groot en omringt door bossen. Toch zijn er maximaal 50 gasten, dat geeft je alle ruimte om te genieten van een ontspannen vakantie en op een natuurlijke manier anderhalve meter afstand te houden als dat nodig is.

Op het chateau Fredy is een van de twee eigenaren van Centre Lothlorien en vertelt over de mogelijkheden: “Je kunt bij Lothlorien verblijven in één van de houten huisjes, op een kamer in het chateau of kamperen op een ruime plek. We ontvangen je met een warme glimlach en vertellen je alles over veilig en ontspannen verblijven. Het aantal deelnemers per cursusweek is nog wat kleiner dan jullie van ons gewend zijn zodat er voor iedereen voldoende ruimte is, ook als er bij regen binnen gewerkt wordt. De meeste zomeractiviteiten gaan gewoon door. Op ons ruime terras kun je met je eigen gezelschap aan een eigen tafel zitten en genieten van de vegetarische gerechten die onze kok voor je maakt.”

Boeken & kosten

In het Centre Lothlorien van Lucas Slager en Fredy Wamelink kun je overnachten in één van de romantische huisjes voor 3 of 4 personen op het terrein. Kosten vanaf € 35,- per nacht. Ook kun je een kamer in het chateau nemen, die kost ook € 35,- per nacht, maar dan per persoon. Volpension is € 20,- extra en er is een toeslag voor een eenpersoonskamer. Kamperen kan ook, met je eigen tent al voor € 10,- per nacht.

Alle tarieven en andere informatie vind je op www.centrelothlorien.com. Bellen kan ook: +33 325034086