Op zoek naar een leven na de dood - Frederic Myers symposium - zondag 24 september 2023

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 17:27

Symposium ter gelegenheid van het uitkomen van de Nederlandse vertaling van: Frederic Myers Menselijke persoonlijkheid, een gotische psychologie. 

 

zondag 24 september 2023

Waar: Bilthoven, Huize het Oosten

Kosten: €35,- en €60,- incl. boek. 

 

 

De sprekers:

Drs. Gerard Burger is de vertaler van het boek 'Menselijke persoonlijkkheid'. Hij vertelt hoe Myers een experiment bedacht dat hij uitvoerde. Als 'geest' verscheen hij in verschillende seance-kringen waar hij gedeelten van éénboodschap achterliet.

 

Dr. Hein van Dongen vertelt hoe mediums hun bijzondere gave gebruiken om te communiceren met 'spirits' en te 'channelen'. Achter dat laatste mediumschap ligt een eeuwenoud mensbeeld waarin spirits(geesten, zielen, psychische machten) zich door de mens (of door andere wezensof instrumenten) in de stoffelijke sfeer manifestere. Zou dit mediumschap centraal dienen te staan in de filosofie.

 

De workhops:
In de workshop 'Voorbij de dood' bieden drs. Barbara Soesanen Anne Reijers deelnemers een plek om meer bewustzijn te krijgen op contactervaringen. Er wordt informatie gegeven, er worden ervaringen gedeeld en daarnaast wordt er praktisch geoefend met bewust waarnemen en oproepen van contact met overledenen.


En last but not least. Dr. Hans Gerding laat zien hoe het psychomanteum (kleine donkere ruimte waarin iemand in een gemakkelijke stoel zit te staren in grote spiegel) is een beproefde manier om contactervaringen met overleden dierbaren op te roepen.

 

Dagvoorzitter is drs. Rinus van Warven 

 

ontdek alle sprekers

 

 

Over Myers

"In dromen en hallucinaties, in meditatie, onder hypnose, in mystieke en paranormale ervaringen kunnen wij zien, voelen, proeven, horen en ruiken. Frederic Myers(1843-1901) vroeg zich af of deze ervaringen poorten zijn naar dimensies en sferen die ècht bestaan. Zou de mens latente vermogens bezitten om andere dimensies te kunnen betreden?"

 

Onlangs verscheen het boek 'Menselijke persoonlijkheid', een vertaling van Myers boek 'Human Personality', een breed en diepgaand onderzoek naar buitengewone ervaringen, waarin hij antwoorden zocht op zijn vragen. Het boek heeft een grote invloed gehad op William James, Henri Bergson, André Breton, Carl Jung en vele anderen. Het heeft tot op de dag van vandaag aan actualiteit niets ingeboet. Dit boek is een grondslag en een bron voor wie zich verdiept in de transpersoonlijke en spirituele aspecten van filosofie, wetenschap, religie en kunst.

 

Zeker is dat mystieke en paranormale ervaringen de basis vormen voor cultuur. Ze spelen een grote rol in het ontstaan en vernieuwen van religie, kunst, filosofie en wetenschap. Maar, ontvangen wij dan inspiratie (in-blazing) uit andere sferen? En, nog belangrijker voor Myers, is sterven een overgang naar een andere sfeer of dimensie? Leven de gestorvenen voort? Blijft er contact tussen hen en ons?


Bezoek de website voor meer informatie over het symposium

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.