Oproep voor het organiseren van een Warme Jassendag

Gepubliceerd op 4 november 2022 om 12:20

De wintertijd is ingegaan: tijd voor een warme jas. Maar niet iedereen heeft er een en anderen hebben er soms wel vier. Daarom zullen er vanaf 19 november Warme Jassendagen georganiseerd gaan worden in het land.

De Warme Jassendag is ontstaan tijdens een training van de Stichting Buitengewoonzijn.NU. Zij roepen iedereen op om het initiatief (jaarlijks) te volgen. Op een Warme Jassendag worden warme jassen (sjaals en mutsen) uitgedeeld aan mensen die ze hard nodig hebben.

Geef je (extra) warme jas aan iemand die er geen heeft

De jassen worden ingezameld om ze op één dag massaal uit te delen. Dat gebeurde in Groningen eerder al eens op ludieke wijze waarbij de jassen aan brugleuningen en bomen werden gehangen. Wie een Warme Jassendag organiseert, kan daar zelf invulling aan geven en de dag/week/maand zo groot en klein maken als hij maar wil.

Wil je een Warme Jassendag organiseren?

De oproep is om in diverse steden bezig te gaan met het inzamelen van warme jassen, handschoenen, mutsen en sjaals. Wie een jas wil doneren, kan hem vooraf langsbrengen op de locaties, maar ook op de dag zelf inleveren. Jassen die overblijven, kan je weggegeven aan plekken waar mensen de jassen gratis kunnen ophalen, zoals het Leger des Heils of kledingbanken.

De initiatiefnemers in Groningen geven graag uitleg over hoe zij dat gedaan hebben. Op de site www.warmejassendag.nl vind je een format. Organisatoren kunnen contact opnemen via info@warmejassendag.nl. Wie elders een Warme Jassendag organiseert, kan zijn dag ook laten vermelden op de website www.warmejassendag.nl. Doel is de lijst van locaties daar steeds langer te maken!

BuitengewoonZijn.NU organiseert trainingen waarin deelnemers gestimuleerd en ondersteund worden bij opzetten en organiseren van maatschappelijke projecten.