Fietsmaatjes bestaat 10 jaar!

Gepubliceerd op 16 september 2022 om 10:00

De afgelopen tien jaar is Fietsmaatjes uitgegroeid tot één grote Fietsmaatjes familie! Van 1 lokale organisatie in de gemeente Teylingen met 50 vrijwilligers en gasten in 2012 naar 35 lokale organisaties met meer dan 2.000 vrijwilligers en 2.000 gasten in 2022. Er zijn ruim 140 duofietsen door heel Nederland. Alle lof voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken! Het 10-jarig jubileum van het eerste Fietsmaatjes initiatief Teylingen werd groots gevierd met gasten, vrijwilligers en sponsoren op zaterdagmiddag 3 september in Sassenheim.  

De feestelijke start van Apeldoorn is precies 10 jaar na de oprichting van de eerste lokale organisatie Fietsmaatjes Teylingen. Apeldoorn is een prachtige fietsgemeente. Acht bewoners uit de gemeente hebben daarom Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken opgericht. Zodat ook daar mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen van Fietsmaatjes kunnen profiteren.

Wat is Fietsmaatjes?

Fietsmaatjes zet zich in voor mensen die er graag met de fiets op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Samen met de vrijwilligers van Fietsmaatjes maken zij tochtjes op de duo-e-bike. Jan en Tekla, oprichters van Fietsmaatjes Teylingen en van de landelijke organisatie Fietsmaatjes.NL, leggen uit welke componenten de fietstochtjes tot een succesformule maken: “Drie aspecten staan centraal: buiten zijn, beweging en sociaal contact. Dat maakt het zowel voor de vrijwilligers als voor de gasten een onmisbaar onderdeel van hun leven. Een mooi initiatief dat mensen uit hun isolement haalt en ze een stukje vrijheid teruggeeft.”

Fietsmaatjes ook in jouw gemeente opstarten? Fietsmaatjes.NL ondersteunt nieuwe locaties zoals Fietsmaatjes Apeldoorn zodat zij niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Meer informatie vind je hier of mail naar info@fietsmaatjes.nl.