Academie voor Landschap cursus: Hoe ga jij om met Landschapspijn?

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 10:00

Op 26 oktober, 9 en 30 november wordt voor de derde keer de leerlijn over omgaan met Landschapspijn georganiseerd door de Academie voor Landschap. Het thema is het verdwijnen of veranderen van landschap en biodiversiteit zoals we dat kennen en waar we waarde aan hechten.

Landschappelijke kwaliteit en biodiversiteit worden zwaar belast door onder andere klimaatverandering, versnippering, en stikstofneerdaling. Hoe gaan we om met ecologisch verlies, voor onszelf, voor bewoners, bezoekers en anderen? Hoe kunnen we betrokkenheid bij het landschap opnieuw vormgeven? Hoe ga je het gesprek aan met bewoners en bezoekers? En waar vindt je zelf de bevlogenheid, zorg en passie om bij te blijven dragen aan een toekomstbestendig landschap?

Iedere bijeenkomst bestaat voor de helft uit inleidingen en uitwisseling van en met experts, en voor de helft uit een werksessie met uitwisseling en toepassing op de eigen praktijk. Theory U en Het werk dat weer verbindt van Joanna Macy vormen inspiratie en leidraad voor de gesprekken en werksessies.

De cursus vindt plaats in Outdoorcentrum Nunspeet (Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet) van 10.00 – 16.30 uur en is inclusief lunch. Kosten: € 450,- voor VVM-leden, NVTL-leden en werknemers Staatsbosbeheer. Voor reguliere deelnemers kost de cursus € 550,-. Beide bedragen zijn exclusief btw. Kijk hier voor meer informatie over deze cursus.