Tibetaanse gebedsceremonie voor wereldvrede

Gepubliceerd op 15 augustus 2022 om 09:30

Van 19 t/m 21 augustus 2022 organiseert Stichting Phuntsok Chö Ling een gebedsceremonie gewijd aan wereldvrede. We leven in tijden van grote conflicten en onzekerheid. Veel mensen sterven en ondergaan onnoemelijk lijden als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Deze oorlog komt direct na de covidpandemie die over de hele wereld talloze doden en enorme opschudding heeft veroorzaakt. De stichting draagt deze ceremonie op aan hen die zijn gestorven, ziek zijn of in angst leven; om hun lijden te verlichten.

De driedaagse traditionele ceremonie - ook wel mönlam genoemd - wordt georganiseerd en uitgevoerd door Lama Jigmé Namgyal, de oprichter van het Tibetaans boeddhistisch meditatiecentrum Phuntsok Chö Ling, samen met een aantal gastleraren uit het buitenland.

Tijdens deze dagen worden ook een drietal grote Nyingma-meesters herdacht, waaronder Lama Jigmé’s leraar Akyong Siddhi Tulku, en leraren die onlangs zijn overleden: Dodrupchen Rinpoche en de Dudjom Yangsi Sangye Pema Shepa.

Aanmelden is mogelijk voor de gehele driedaagse of per dag. Hoewel de toegang gratis is, is het gebruikelijk een donatie te doen voor o.a. het verblijf van de gastleraren en de onkosten van de ceremonie. Neem voor vragen of opmerkingen contact op via de mail of kijk hier voor meer informatie.